• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni kapiten Partizana bijesan: Suđenje je bilo katastrofa!

Autor Dragan Šutvić

Miško Marić je bio jako nezadovoljan suđenjem na meču Partizana i Monaka.

 partizan monako miško marić izjava Izvor: SK1/Screenshot

Partizan je poslije drame i produžetka uspio da pobijedi Monako 89:85 u 12. kolu Evrolige i tako se na tabeli popne do mjesta koje vodi u plej-in. Ipak tokom cijelog meča smo vidjeli burne reakcije kako publike, tako i igrača oba tima kao i oba stručna štaba na neke sudijske odluke. Poslije utakmice je o tome pričao i Miodrag Marić.

Nekadašnji kapiten Partizana je istakao da je suđenje bilo jako loše i iznio je niz kritika na račun arbitara koji su vodili ovaj meč. Nije bio jedini...

"Oni igraju drugačije ove godine, to se vidjelo i danas, stalno su igrali pod nekim pritiskom na ivici faula, a sudije su malo pustile takav kriterijum i dozvolile su takvu čvrstu igru. Na kraju su malo i pogubili kriterijum. Zašto ne reći, ja mislim da su sudili katastrofalno. Ja nisam funkcioner kluba niti trener tako da nemam konsekvence ako to kažem", rekao je Marić za "Sport klub".

Dodao je i da sudijama ne može da se zamjeri nijedna odluka, ako je ona ista za obe strane i ako je kritierijum suđenja ujednačen. 

"U suštini ne može ni da se zamjeri niti bilo koja odluka da se donese. Sve je stvar kriterijuma da li je faul ili nije, ali je najbitnije da kriterijum bude ujednačen. Ovdje na kraju mislim da ne bi trebalo da bdue ništa sporno. Završila se utakmica, bio je namjeran faul očigledan, a posljednje ubacivanje lopte kada su pokušali da izvuku iz ničega pobjedu... Klasično simuliranje. Jeste bio kontakt, ali je prethodno bio faul Lojda. Na Na kraju je epilog mnogo dobar za Partizan i može da bude zadovoljan da uđe sa pobjedom u narednu utakmicu", naglasio je on.

Na kraju je pričao i o meču i istakao da je pobjeda bila teška, ali zaslužena. Poslije ipadanja sa meča Bruna Kabokla zbog ličnih grešaka i sa Smailagićem u problemu, teško bi crno-bijeli izdržali da je igran još jedan produžetak. 

"Na kraju jedna teška pobjeda, zaslužena, Dali su sve od sebe igrači, mislim da nisu sada završili utakmicu da bi teško završili jer su bili puni faulova. Na kraju se srećno završilo. Imali su na kraju neke faulove što je rezultiralo penalima, Pi Džej je čini mi se dao jedan mnogo važan koš na pola koša razlike za njih. Uvijek sitnice odluče, a bolji pobijedi", završio je Marić. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC