• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hit priča - Kako se NBA supertim raspao zbog pice! Džordan se vratio, doveo čudo od djeteta, a onda je sve propalo!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nije se dalo Majklu Džordanu da i u Vašingtonu napravi uspjeh kao u Čikagu.

 Majkl Džordan nije uspio sa Vašingtonom da napravi uspjeh kao u Čikagu Izvor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Nekadašnji NBA plejmejker Keni "Džet" Smit otkrio je da je Majkl Džordan spremao pravi veteranski drim-tim 2001. godine, ali ga je u tome spriječila - pica! Najbolji košarkaš ikada je te 2001. riješio da se vrati na teren i proveo je dvije sezone u Vašingtonu, mada nije uspio da uvede tim u plej-of. Nije ni tim bio previše jak sa Tajronom Luom, Kristijanom Lejtnerom, Popajem Džonsom i mladim Ripom Hamiltonom, pa je Džordanova ideja bila da sa prvim pikom na draftu i sa veteranom koji se vraća iz penzije pojača ekipu. 

A veteran je bio Čarls Barkli! Iskusni krilni centar, koji je 2000. riješio da se povuče nakon problema sa koljenom, trenirao je preko ljeta sa Džordanom, ali jednostavno kilogrami nisu htjeli da spadnu. Nije ni čudo...

"Želio je da se vrati na teren zajedno sa Majklom Džordanom. Tim Gruver jer došao i radili smo zajedno. On je jeo kako treba, jeo je povrće i spremala se hrana za njega. Čim bi Tim Gruver otišao naručio bi picu. Odmah sam znao da se neće vratiti i zaigrati za Vizardse", uz osmijeh je poručio Keni Smit. 

Te 2001. godine, nakon što je priznao da želi nazad na teren, pred početak sezone je ipak morao sebi i drugima da prizna da od toga nema ništa. Sa 38 godina mu se navike nisu mijenjale. 

"Ne mislim da bih mogao da igram dobro. Sada treniram da se vratim u formu, ali nema šanse da bih mogao da igram", rekao je on, a onda dodao da odustaje od povratka: "Prilično se naginjem ka toj odluci."

Majkl Džordan je na draftu izabrao loše sa svojim timom gdje je bio i igrač i vlasnik, pa su sa prvog pika uzeli Kvamea Brauna. Koledž senzacija, igrač od koga se mnogo očekivalo ostao je u NBA upamćen kao jedan od onih koje je Kobi Brajant u Lejekrsima najviše kritikovao, a da bi ga uzeo Džordan je propustio da draftuje centra kakvi su Pau Gasol, Tajson Čendler, Zek Rendolf, Mehmet Okur ili spolje igrače poput Džejsona Ričardsona. Džoa Džonsona, Šejna Batijea, Džamala Tinslija, Tonija Parkera, Gilberta Arenasa, Džeralda Valasa... A riječi upućene Barkliju nakon tog drafta govore koliko je u Brauna Džordan vjerovao!

"Ja mislim da bi Čarls trebalo da shvati poruku da ovaj momak može da igra na više pozicija! Ne brini, Čarlse, zaboravi to što sam šef ovdje ako ti treba posao. Imamo vrlo dobrog igrača u Vašingtonu, drugi nam možda i ne treba", rekao je tada Majkl Džordan. 

Na kraju je Džordan imao dvije odlične individualne sezone u Vašingtonu nakon trogodišnje pauze, postizao je u prvoj 22,9 a u drugoj 20 poena po meču, ali su Vizardsi kao i obično ostali daleko od plej-ofa.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC