• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea prestigla Crvenu zvezdu! Pobjeda protiv Krke uz REKORD Milosavljevića u ABA ligi!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Dragan Milosavljević predvodio Igokeu do nove pobjede i stigao do svog najboljeg učinka u ABA ligi!

 ABA liga Igokea pobijedila Krku Dragan Milosavljević 25 poena Izvor: ABA liga/Krka/Drago Perko/kosarka.si

Igokea nastavlja da reda pobjede u ABA ligi!

Ekipa Vladimira Jovanovića savladala je "davljenika" Krku u Novom Mestu rezultatom 92:80 i tako upisala devetu pobjedu u ABA ligi, pa će do ponedjeljka i utakmice Mornara i Crvene zvezde biti na prvom mjestu na tabeli ispred crveno-bijelih.

"Igose" je do pete vezane pobjede predvodio Dragan Milosavljević sa 25 poena, što je njegov najbolji učinak u ABA ligi.

Iako je počeo meč izgubljenom loptom u prvom napadu nekadašnji košarkaš Partizana sa 20 poena u isto toliko minuta je najzaslužniji što je Igokea zadržala rezultatski priključak poslije jednog od njaboljih prvih poluvremena Krke ove sezone.

Smjenjivale su se Krka i Igokea u vođstvu, imali su domaći plus 4 – bilo je 18:14, ali je uzvratila Igokea serijom 8:0, da bi na kraju prve četvrtine bilo 27:27.

Košarkaši Krke su se odlijepili na 36:31 mini dionicom Kazinsa koji je vezao pet poena, a upravo toliko iznosila je prednost domaćih na kraju prvog poluvremena.Stefan Mudi pogodio je trojku, ali nije uspio da veže i drugu, na drugoj strani trojku je pogodio Radovanović i na odmor se otišlo sa prednošću Krke 49:44.

On i saigrači pogodili su sedam od 16 trojki u prvom poluvremenu, od čega je tri pogodio Hamilton, na drugoj strani Igokea je u prvih 20 minuta šutirala trojke 4/13, dvije je pogodio Atić.

Upravo je on bio pokretač Igokee u drugom poluvremenu, koje je Krka otvorila jako loše, pa je imala i dionicu od pet minuta bez poena.

Košarkaši Igokee su to iskoristili da dođu do potpunog preokreta, nakon trojke Atića imali su prednost 61:55 i natjerali domaće na tajm-aut, a upravo je Atić zaključio treću četvrtinu svojom četvrtom trojkom iz pet pokušaja za vođstvo 66:59.

Jedan od problema za Krku na ovom meču bili su i lične greške jednog od najboljih ove sezone, Jurija Macure, koji je brzo napravio dva faula, a onda i nakon povratka na teren ponovo brzo napravio i treći penal. Tek nakon dvije i po minute u četvrtoj četvrtini Macura je stigao do prvog poena, dao je jedan od dva penala, a vidjeli smo nešto kasnije i njegovo lijepo zakucavanje, što je bio njegov prvi poen iz igre.
Međutim, Igokea predvođena Draganom Milosavljevićem se raspucala, i stigla do plus 18.

Nekadašnji košarkaš Partizana pogodio je trojku za svoj 25. poen, što je njegov rekord u ABA ligi, a nakon izgubljene lopte Krke i Jošilo je pogodio trojku za 84:68 i morali su domaći na novi tajm aut.

Nakon povratka sa odmora ništa se nije promijenilo, iako je i Jovanović u samom finišu poslao najbolje na zasluženi odmor i Igokea je na kraju slavila 92:80.

Osim Milosavljevića sa 25 poena dvocifren je bio i Atić koji je postigao 16 poena, uz sjajan procenat šuta za tri poena – 4/5. Nikolić je postigao šest poena, ali je imao i šest asistencija i upravo je centar Igokee imao nekoliko itekako značajnih dodavanja za trojke Igokee u odlučujućim trenucima. Zanimljivo je i da su se svi igrači Igokee upisali u strijelce na večerašnjem meču.

Kod Krke su Kazins i Radovanović postigli po 14, a poen manje postigao je Hamilton.



Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC