• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac trijumfom završio treći ABA turnir! Crveno-plavi ispustili plus 16 protiv TFT-a, pa slavili poslije drame

Autor Dragan Šutvić

Igrači Zorana Kašćelana savladali su Makedonce.

 aba 2 liga borac tft  Izvor: ABA liga 2/Dragana Stjepanović

KK Borac Banja Luka minimalnim trijumfom nad skopskim TFT-om završio je treći od pet turnira ABA 2 lige, koji se održava u Širokom Brijegu:

TFT SKOPLJE – BORAC BANJA LUKA 65:66

Od početka meča na Pecari banjalučki tim, koji je primio samo sedam poena u drugoj dionici, bio je taj koji je kontrolisao rezultat. Tako je nakon 0:5 i 3:9 na startu utakmice došao, trojkom Džozefa Plezanta, do prednosti od sedam poena (12:19), koliko je imao i pred start drugog kvartala.

U tom periodu su igrači Zorana Kašćelana u par navrata imali i plus devet, da bi potom na manje od četiri minuta do kraja druge četvrtine maksimumom Borisa Dragojevića iz situacije 2+1 prvi put došli do dvocifrenog "viška" (19:29).

Praktično u narednom napadu, Vuk Bošković je trojkom iz "ćoška" odveo Borac do još većeg vođstva, koje je uspješno sačuvano do odlaska na 15-minutni odmor.

Imao je Borac prednost od 16 poena (27:43) nakon tek nešto više od tri minute igre u trećoj dionici, TFT je potom prišao na sedam (37:44), ali su Banjalučani uspjeli da do kraja te četvrtine ponovo odu na dvocifrenu razliku (41:53).

U posljednjoj dionici, odličnom igrom u fazi napada, TFT je prišao na samo minus jedan (60:61), poslije je Šešlija iz teške situacije pogodio za 60:63, dok je poslije greške Vesta i gaženja aut-linije TFT dobio novu šansu da priđe.

Nije je iskoristio, Amsal Delalić pogodio dva bacanja, Viktor Tašovski pogodio dugu dvojku, da bi potom na drugoj strani Boris Dragojević iskoristio samo jedno slobodno bacanje.

Ostalo je osam sekundi do kraja, Tašovski je pogodio trojku za 65:66 nakon čega je ostalo samo 0.7 sekundi do kraja, u kojima je banjalučki sastav sačuvao pobjedu.

Nakon ovog trijumfa, trećeg u sezoni, KK Borac Banja Luka je na šestoj poziciji na tabeli.

Do kraja ligaškog dijela, biće odigrana još dva turnira, na kojima će biti odigrana još tri kola. Prvi se igra od 29. januara do 4. februara u novosadskom Spensu, a drugi od 18. do 24. marta, ponovo u Širokom Brijegu.

TFT SKOPLJE: Simons 9, Nikolovski, Verc 9, Luj 16, Tašovski 8, Krstevski 3, Nikolov 8, Nuri, Stojanov, Hoton 4, Ifedže 8.

BORAC BANJA LUKA: Ateljević 5, Dragojević 4, Adamović, Grubelič 4, Gavrić 4, Šešlija 12, Vest 4, Plezant 13, V. Bošković 7, Delalić 13, S. Bošković.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC