• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aco Petrović: Ovako će Partizan probati da zaustavi najdominantnijeg igrača ABA lige

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Aco Petrović oglasio se pred meč Partizana i Zadra.

 Kako ce Partizan cuvati Luku Bozica izjava Aco Petrovic Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Partizan gostuje Zadru u ABA ligi (17 časova) i juri 10. pobjedu u 13. kolu regionalnog takmičenja. Ulazi u taj meč sa ulogom favorita, to mora da dokaže i na parketu. Jedan od ključeva uspjeha jeste zaustavljanje Luke Božića.

Hrvatski košarkaš trenutno je najbolji igrač u ABA ligi, prosječno bilježi 24,8 poena po utakmici, a protiv Splita i FMP-a upisao je tripl-dabl učinak. Kako protiv njega? Ideju za to ima Aco Petrović. "Pokušaću da predvidim kako će se Partizan postaviti, većim dijelom utakmice, u odnosu na najdominantijeg igrača ABA lige Božića. Igrom sa tri visoka, gdje će Smailagić čuvati Luku jedan na jedan, bez pomoći, te napasti ofanzivni skok, kako bi osujetili tranziciju Zadra", napisao je Petrović na Tviteru.

Od kada je Bruno Kaboklo došao u Partizan Željko Obradović mečeve započinje sa veoma visokom petorkom u kojoj su uglavnom Smailagić, Zek Ledej i Kaboklo, pa tako Alen pokriva poziciju krila, dok su spomenuta dvojica igrača u samom reketu. "Ključna stvar je da pokuša da limitira Božića bez udvajanja, kako ostali igrači Zadra, koji su sjajni šuteri, ne bi ostajali sami na otvorenom šutu", dodao je Aco.

Pred meč je rivala pohvalio i trofejni srpski stručnjak. "Veoma važna utakmica, znamo da je Zadar tim koji igra agresivnu košarku. Pokušava da trči, skoro svi su u kontri i moramo o tome da vodimo računa. Znamo da će atmosfera biti izvanredna i tome se radujemo, igrači to vole, taj ambijent priželjkuje svaki košarkaš i na nama je da odigramo najbolji mogući meč", jasan je Obradović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC