• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostoja Mijailović demantovao dolazak Italijana: "Potpišemo 15 igrača, pa dva mjeseca more..."

Prvi čovjek Partizana Ostoja Mijailović otkrio da li Nikolo Meli dolazi u crno-bijeli tabor.

 Ostoja Mijailović o dolasku Melija Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES/MN press

Košarkaški klub Partizan ima oformljen tim za novu sezonu - nakon što je kao posljednje timsko pojačanje iz Italije stigao Džejlin Smit, a italijanski mediji iskoristili su priliku da već licitiraju o narednom ljetu. Navodno, Partizan je spreman da ponudi čak 2,5 miliona evra po sezoni kako bi se iskusni Nikolo Meli preselio u Beograd. Od tog posla, po riječima Ostoje Mijailovića, nema ništa.

Predsjednik Partizana je na novogodišnjem koktelu razgovarao sa medijima i tom prilikom otkrio da niko iz kluba nije kontaktirao Italijana sa bogatom evroligaškom karijerom i NBA iskustvom. Za sada crno-bijeli nemaju nikakav plan o prelaznom roku narednog ljeta i sklapanju tima za sezonu 2024/25. Zapravo, kada se sezona završi, prije pojačanja prioritet će biti čuvanje igrača koji su već u klubu.

"Mi u klubu nikada nismo razgovarali o Meliju. U ovom trenutku nemamo nikakav plan za sljedeću sezonu. Prije svega bih želio da produžimo saradnju sa momcima kojima ističe ugovor, a kojima je stručni štab zadovoljan. Nikada nije bilo priče o Meliju i ne možemo da platimo taj astronomski ugovor koji se pominje. Te priče su plasirane sa ko zna kojih strana i ne zanimaju me", rekao je Mijailović i zatim govorio o radu sportskog sektora Partizana:

"Zaista imam puno povjerenje u saradnike u sportskom sektoru. Imamo ozbiljan sistem i skauting službu. Radi se temeljno jer bi u suprotnom već u julu imali 15 potpisanih igrača. Raspodijelili bismo tada budžet, bili na ljetovanju dva mjeseca i ušli u sezonu nonšalantno ‘pa šta bude’. To je dokaz zašto smo kasnili sa 'peticom' i sa plejmejkerom. Birali smo kvalitetno jer na tržištu nije bilo igrača koji su se dopadali našem stručnom štabu. Uvijek smo u organizaciji kluba davali sve od sebe da ispunimo ono što hoće naš stručni štab. Naravno, u srazmjerima sa našim budžetom i mogućnostima da odgovorimo na te zahtjeve i dovedemo igrače jer želimo da ispunimo ciljeve."

Predsjednik Partizana osvrnuo se i na dvojicu košarkaša koji su crno-bijeli dres obukli u takozvanoj doselekciji, odnosno nakon što je počela sezona. U Beograd je prvo stigao Bruno Kaboklo i već je pokazao da je pojačanje, a to se očekuje i od Džejlina Smita koji dolazi nakon dvije i po godine iskustva u Evroligi - kao igrač Albe i Virtusa.

"Svjedoci smo da je Bruno potpuno opravdao očekivanja svih partizanovaca i nas u klubu. Momak daje sve od sebe. U prvoj utakmici u Minhenu je pokazao da je klasa od igrača i da zaslužuje veliki klub kao što je Partizan. Smit je tek došao, ne znam šta da očekujem. Kao potencijalno pojačanje ga je izabrao stručni štab, a klub je dao sve od sebe da nađemo novac i isfinansiramo taj ugovor. Vjerujem da su dobro odabrali kao sa cijelom ekipom. Zaista vjerujem u ono što rade naš stručni štab i sportski sektor", rekao je Mijailović.

Podsjećamo, Ostoja Mijailović je na novogodišnjem koktelu Partizana govorio kako mu dođe da zaplače kada vidi koliko je Partizan postigao od njegovog preuzimanja kluba do danas. Sa medijima je pričao i Aleksa Avramović, koji je dao jasniju sliku o povredi zbog koje je van parketa od početka decembra.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC