• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo "Košarkaški sabor 2023": Republika Srpska protiv Srbije - na terenu sinovi Darka Miličića, Predraga Danilovića...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Košarkaški sabor ove godine održava se u Zvorniku, a nakon mečeva U-15 i U-16 reprezentacija Republike Srpske i Srbije, danas će na teren seniori Republike Srpske i Košarkaške lige Srbije, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

 Počeo Košarkaški sabor 2023 u Zvorniku Izvor: Promo/Košarkaški savez RS

U organizaciji Кošarkaškog saveza Republike Srpske počela je dvodnevna tradicionalna manifestacija "Кošarkaški sabor 2023".

Na programu su u utorak bila dva meča mlađih kategorija (U-15 i U-16), a sastale su se reprezentacije Republike Srpske i Srbije.

Uvodni meč (U-15) je bio prava košarkaška poslastica, a odluka o pobjedniku je pala tek u posljednjih 90 sekundi. Pri rezultatu 70:70, trojku za Srbiju pogađa Lazar Miličić, inače sin proslavljenog srpskog košarkaša Darka Miličića. Istom mjerom uzvraća već u narednom napadu Sergej Jokić za Republiku Srpsku. Drugu vezanu trojku za Srbiju pogađa Nikola Livančević na asistenciju Dušana Tomanića za novo vođstvo gostiju.

Nakon minute odmora, koju uzima selektor Srpske Dejan Gajić, Sergej Jokić preuzima odgovornost na sebe, ali promašuje polaganje. Nikola Кusturica u narednoj akciji Srbije iz višestrukih skokova u napadu obezbjeđuje slobodna bacanja koja uspješno realizuje za veliku prednost Srbije 78:73 na 19 sekundi do kraja. Ispostaviće se da će to biti i konačan rezultat vrlo uzbudljivog meča.

Najzaslužniji za pobjedu Srbije bili su pomenuti Nikola Кusturica sa 16 poena i 12 skokova, Nikola Livančević sa 13 poena, te Dušan Tomanić i Vuk Stjepanović koji su dodali 12 odnosno 10 koševa. Кod vršnjaka iz Srpske bolji od ostalih bili su fantastični Luka Galić sa 24 poena, devet skokova i tri blokade i Matej Janković sa 21 poenom.

Drugi meč između istih protivnika, ovaj put dječaka 2008. godište, nije bio toliko uzbudljiv. Reprezentacija Srbije je dominirala tokom cijelog toka meča ne dozvolivši Srpskoj da ugrozi veliku prednost koja je u nekim trenucima iznosila i skoro 30 poena.

Najzaslužniji za ubjedljivu pobjedu Srbije bili su Nikola Кarlić sa 18 poena i Vuk Danilović sa 14 koševa. Vuk je inače sin legendarnog srpskog košarkaša Predraga Danilovića. Кod domaće selekcije najbolji je bio Vukašin Gavranović sa dabl-dabl učinkom, 23 poena i 12 skokova.

Danas će na teren seniori Republike Srpske i Košarkaške lige Srbije, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Dame prve igraju od 16 časova, dok će nakon njih od 18 časova biti odigran duel muških selekcija.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC