• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkašice RS pale u posljednjim minutima: Srbija serijom 15:0 do trijumfa na Košarkaškom saboru!

Autor Dragan Šutvić

Košarkašice iz Srbije savladale su Republiku Srpsku na Košarkaškom saboru u Zvorniku.

 košarkaški sabor republika srpska srbija košarkašice  Izvor: KSRS/Screenshot

Ženska košarkaška reprezentacija Republike Srpske poražena je od ekipe koju čine igračice iz Košarkaške lige Srbije, u okviru 25. Košarkaškog sabora koji se održava u Zvorniku:

REPUBLIKA SRPSKA – ŽENSKA KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE 68:73
(16:14, 16:19, 23:16, 13:24)

Igračice selektora Milorada Nadaždina odlično su parirale rivalkama iz Srbije 33-34 minuta, a u samom finišu pretposljednjeg kvartala imale su i prednost od osam poena (55:47).

Sedam minuta prije kraja bilo je plus četiri (59:55) za Republiku Srpsku, ali je u posljednjim minutama došlo je do velikog pada u igri Republike Srpske, što su igračice Milana Vidosavljevića, inače trenera Art basketa, znale da kazne. Tri minute je Republika Srpska bila bez poena, dok je ekipa ženske lige Srbije postigla 15, pa je na ulasku u posljednja četiri minuta bila u plusu od 11 poena (59:70).

U samoj završnici, 20-ak sekundi prije kraja, trojkom članice banjalučkih Orlova Milice Đokić Republika Srpska je prišla na minus četiri (68:72), ali je faktički bilo prekasno za promjenu stanja na parketu.

Pobjednički sastav predvodila je Jovana Boričić sa 17 poena, dok je Tamara Čorto postigla 13. U ekipi Republike Srpske prvo ime bila je kapiten i najbolja igračica Republike Srpske za 2023. godinu Nataša Šobot sa 19 poena, pomenuta Milica Đokić je postigla 17, dok je Jovana Milaković imala 13 poena, uz 16 skokova.

Od 18.00 časova sastaće se košarkaši Republike Srpske i reprezentacija Košarkaške lige Srbije, čime će biti stavljena tačka na ovogodišnji Košarkaški sabor.

REPUBLIKA SRPSKA: Danijela Mitrović 8, Milica Đokić 17, Jovana Milaković 13, Nataša Šobot 19, Anđela Lalović 10, Katarina Pajić, Jovana Lukić, Marijana Šehovac, Jelena Tadić, Anđela Šipka 1, Milica Đaković, Milica Sirovina. Selektor: Milorad Nadaždin.

ŽENSKA KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE: Marina Davinić 5, Dijana Arsović, Sofija Olić 4, Sara Opačić 9, Marta Jovanović 2, Andrijana Vuković, Tamara Čorto 13, Nadežda Nedeljkov 2, Jovana Boričić 17, Anđela Janjić 10, Bojana Talijan 7, Lejla Gluhavičanin 4. Selektor: Milan Vidosavljević.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC