• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ostaje bez još jednog igrača! Sve je već dogovoreno - odlazi u Tursku

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Marko Simonović nastaviće sezonu u Bešiktašu.

 Marko Simonović ide na pozajmicu iz Zvezde u Bešiktaš Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Marko Simonović odlazi iz Crvene zvezde Meridianbet na pozajmicu u Bešiktaš. Specijalizovani košarkaši portal "Eurohoops" prenio je ovu informaciju i tvrdi da je dogovor već postignut i da će sve biti i zvanično saopšteno vrlo brzo.

Došao je crnogorski košarkaš kao veliko pojačanje iz NBA lige, tačnije iz Čikago Bulsa, ali nije uspio da se dokaže u crveno-bijelom dresu. Previše oscilacija u igri, slabih partija tokom sezone uticalo je izgleda na ovakvu odluku. On će u turskom klubu sarađivati sa Dušanom Alimpijevićem, bivšim trenerom Zvezde.

Menadžer Miško Ražnatović oglasio se na tviteru zanimljivom objavom i praktično potvrdio ovaj transfer:

Ove sezone Simonović je odigrao 11 utakmica u Evroligi i ima prosjek od 2,8 poena, 1,5 skokova po utakmici. Najbolju partiju pružio je u prvom kolu kada je u pobjedi protiv Asvela šutirao bez promašaja (4/4 za dva, 2/2 za tri) i dao 14 poena. Sljedeći najbolji učinak bio je protiv Monaka sa šest poena. U meču sa francuskim timom pogodio je te dvije spomenute trojke, dok je na ostalih 10 mečeva imao 0/9 za tri.

Krenula je "čistka" u crveno-bijelom taboru, pošto je nedavno i Ognjen Kuzmić napustio klub, sa njim je raskinut ugovor. Došao je Fredi Gilespi iz Bajerna i on se još uijvek uhodava u zamisli trenera Janisa Sferopulosa kao i Nikola Topić. Potez sa pozajmicom Simonovića ostavlja prostor za spekulacije u vezi potencijalnih pojačanja na centarskim pozicijama.

Od igrača na toj poziciji ostali su Džoel Bolomboj, Luka Mitrović i spomenuti Gilespi, a "peticu" može da pokrije i Majk Tobi, mada je on mnogo više igrao na mjestu krilnog centra. "Čim sam završio sa Čikagom, odlučio sam, došla je ponuda Zvezde i prihvatio sam najbolju moguću opciju", rekao je Marko u izjavi za MONDO pred početak sezone. Od tada se dosta toga promijenilo...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC