• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvanično: Aleksandar Džikić više nije trener izraelskog Hapoela

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bivši trener Partizana Aleksandar Džikić završio posao u izraelskom klubu.

 Aleksandar Dzikic napustio Hapoel Jerusalim Izvor: MN PRESS

Srpski košarkaški stručnjak Aleksandar Džikić završio je mandat na klupi Hapoela iz Jerusalima - ono što je bilo jasno još prije nekoliko dana sada je dobilo i konačnu potvrdu! Čelni ljudi kluba zamjerili su bivšem treneru Partizana što se nakon decembarskog meča protiv Benfike u FIBA Ligi šampiona nije priključio ekipi na putu u Izrael, već je odlučio da ostane u Beogradu.

Od tada su postojale tenzije na relaciji klub - trener, a navodno su obje strane već napravile planove za budućnost. Po pojedinim informacijama Aleksandar Džikić postaće selektor Gruzije, dok bi novi trener izraelskog tima trebalo da postane Jurica Golemac. Bivši trener Primorske i Cedevita Olimpije imaće težak zadatak da nastavi Džikićevim putem.

Srpski stručnjak sjeo je na klupu Hapoela iz Jerusalima u junu 2022. godine i tokom prethodne sezone bilježio je impresivne rezultate - osvojena su dva trofeja, ekipa je igrala finale FIBA Lige šampiona i bila jedan od najatraktivnijih timova za gledanje u evropskoj košarci. Ove sezone su nastavljeni dobri rezultati na međunarodnoj sceni - i pored rata u Izraelu zbog kojeg je Hapoel kao domaćin igrao u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu, Džikić je sa ekipom lako stigao do mjesta među 16 najboljih timova u FIBA Ligi šampiona.

Podsjećamo, Džikić je trenersku karijeru počeo u mlađim kategorijama Partizana, zatim radio kao pomoćnik i prvi trener Beovuka, a kasnije i kao pomoćnik u stručnom štabu crno-bijelih. Dvije godine je bio asistent Minesote u NBA ligi, a zatim samostalno vodio Olimpiju iz Ljubljane, Krku, Lijetuvos Ritas i ponovo Krku. Bio je selektor Sjeverne Makedonije, samostalno vodio Partizan, pa karijeru opet nastavio u inostranstvu. Dva puta je radio u Budućnosti iz Podgorice, a između tih mandata vodio je španski Estudijantes.

Kao najveći uspjesi u karijeri iskusnog trenera ističu se osvajanje FIBA Evročelendž kupa sa ekipom Krke, odnosno ABA lige sa podgoričkom Budućnosti. Džikić je u karijeri bio šampion Crne Gore i dvostruki osvajač kupa u toj zemlji, dok je u Sloveniji četiri puta osvajao prvenstvo, a po tri puta Kup Slovenije i Superkup. Prethodne sezone sa Hapoelom osvojio je Kup Izraela i Liga kup, što je bilo dovoljno za nagradu za najboljeg trenera u toj zemlji.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC