• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poceko otpušten zbog ljubimca Grobara! Htio da ga otjera iz kluba, pa morao da ode

Nekadašnji košarkaš Partizana Boris Dalo bio je razlog za otkaz Đanmarka Poceka.

 Poceko htio da otpusti Borisa Daloa  Izvor: MN PRESS

Francuski predstavnik u Evroligi napravio je i drugu promjenu u sezoni - Asvel je otpustio italijanskog stručnjaka Đanmarka Poceka, iako je temperamentni i kontroverzni stručnjak donio određeni rezultatski pomak timu. Ipak, postojali su brojni problemi u njegovom uklapanju u klub, pa je nekadašnji plejmejker Toni Parker rešio da kratku saradnju okonča smjenom.

Iz intervjua koji je Toni Parker dao jednom od najuticajnijih evropskih listova jasno je da su se prvi čovjek kluba i italijanski trener zapravo sporečkali oko bivšeg košarkaša Partizana. Nekadašnji ljubimac Grobara Boris Dalo bio je ključna tema jednog od njihovih razgovora, a Parker nije dozvolio da ga Poceko odstrani iz tima.

"Znali smo još prije dvije, tri nedjelje da nećemo moći da nastavimo zajedno. Rizikovali smo i zaposlili nekoga koga nismo znali i ko nije bio prvi izbor. Svi znaju da smo htjeli Gordona Herberta. Morali smo da ga uzmemo, jer nije bilo puno trenera na tržištu", rekao je za "Ekip" prvi čovjek kluba Toni Parker i dodao: "Kada mi je poslije dvije nedjelje rekao da želi jedanaest, dvanaest igrača, da će samo osam ili devet igrati i da će Nando De Kolo igrati sve mečeve u francuskom šampionatu, znao sam da to neće funkcionisati. Nijedan klub u Evroligi ne igra tako. To je nerealno i prosto nemoguće da igrate tri utakmice nedjeljno sa devet igrača."

Italijanski trener bio je rešen da skraćuje rotaciju, a Parker nije imao isti pogled na situaciju u timu. "Pokušali smo da nađemo kompromis otpuštajući Frenka Džeksona koji je prema mom mišljenju talentovan i sigurno bi napredovao, ali ga trener nije želio. Pokušali smo da mu izađemo malo u susret. Poslije toga je htio da otpusti i Borisa Daloa. Tu sam rekao 'Ne'. Da se Nando, Šarl ili neko drugi povredi dok smo ujedno najstariji tim u Evroligi, to nije bilo moguće", rekao je nekadašnji as San Antonio Sparsa.

Može se reći da je nekadašnji igrač Partizana Boris Dalo postao kamen spoticanja između francuske ekipe i italijanskog trenera. Po mišljenju Đanmarka Poceka, Boris Dalo nema potreban kvalitet za Asvel, ali je bivši član beogradskih crno-bijelih ipak ostao u klubu duže od temperamentnog stručnjaka.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC