• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sferopulos se smijao pred Italijanima - ovako je pobijedio: "Rekao sam im... Tajna!"

Janis Sferopulos je bio jako dobro raspoložen poslije pobjede svog tima

 Janis Sferopulos izjave nakon pobjede na Olimpijom Izvor: Youtube/Olimpia MilanoTV/printscreen

Janis Sferopulos je morao biti zadovoljan nakon pobjede svog tima u Evroligi. Pošto je Asvel iznenadio crveno-bijele u Vilerbanu sada je tim odgovorio na sjajan način i u prvom poluvremenu jednostavno pregazio rivala na gostovanju. Trener Sferopuos je dobio pitanje šta je rekao timu između dva meča kako bi promijenio pristup i natjerao igrače na ovako agresivnu igru.

"Ovo su tajne profesije, ne mogu da ti kažem!", rekao je Sferopulos koji nije mogao da sakrije osmijeh, pa nastavio: "Rekao sam im da možemo da igramo odbranu i da možemo da igramo mnogo bolje odbranu nego u prošloj utakmici i ovako su reagovali."

Analizirao je igru svog tima i istakao da je prije svega defanziva bila na nivou i da se tu krije razlog ovako ubjedljive pobjede crveno-bijelih na teškom gostovnju. 

"Igrali smo jako dobro defanzivno, vjerovatno najbolju defanzivnu utakmicu sezone do sada. Uspjeli smo da pokvarimo organizaciju ofanzive Olimpije i dozvolili smo samo 62 poena. Imali su 14 asistencija na 15 izgubljenih lopti. Očigledno da je prvo poluvrijeme bilo dobro. Očekivalo smo da će Olimpija reagovati i reagovali su. U prvih pet minuta trće četvrtine su reagovali. Bilo je bitno da mi ne paničimo. Mislim da smo zaslužili pobjedu sto odsto", jasan je bio on. 

Sada je iza Crvene zvezde vjerovatno i najteži period sezone. Ne samo da smo ih gledali u mečevima sa jakim protivnicima nego je i utakmica bilo zaista nevjerovatno puno. 

"Završili smo duplo kolo i imali smo jako težak raspored. Igrali smo pet mečeva u deset dana u pet različitih zemalja i gradova. Nije bilo lako za igrače i ja mislim da smo dobro završili ova dva dupla kola Evrolige", završio je Sferopulos. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC