• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miško Ražnatović se oprostio od Milojevića: "Današnji svijet je pun nepravdi, ovo je jedna od najvećih"

Miško Ražnatović se oprostio od Dejana Milojevića.

 Ražnatović Mega i Danilović se oprostili od Milojevića Izvor: MN PRESS

Nakon tragičnih vijesti o smrti legendarnog srpskog košarkaša i trenera Dejana Milojevića oglasio se i Miodrag Miško Ražnatović. Poznati košarkaški menadžer je godinama sarađivao sa Milojevićem, što kao sa igračem tako i trenerski i upravo je u Megi Milojević doživeo trenersku afirmaciju. 

"Današnji svijet je pun nepravdi, a ovo je sigurno jedna od najvećih! Ućiniću sve da se nikada ne zaboravi sve što si uradio za mene, Megu i cjelokupnu svjetsku košarku! Počivaj u miru Deki!", napisao je Miško Ražnatović.

Oglasila se i Mega koja se oprostila od stručnjaka koji je po završetku igračke karijere upravo u ovom klubu doživio afirmaciju kao trener. Prvo je od 2010. do 2012. bio sportski direktor kluba, a onda je osam godina vodio ekipu kao prvi trener,. 

"Sa ogromnom tugom smo primili vijest da je bivši trener Mege, nekadašnji sjajni košarkaš a oduvijek veliki čovjek Dejan Milojević preminuo danas u 46. godini života od posljedica srčanog udara kojeg je doživio 16. januara tokom timske večere u Solt Lejk Sitiju. Dejan Milojević je rođen 15. aprila 1977. godine u Beogradu. Tokom sjajne igračke karijere prepune trofeja i brojnih priznanja nastupao je za Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Pamesu i Galatasaraj a sa reprezentacijom je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2001. godine u Turskoj. Poslije završetka igračke karijere, 2010. godine je postao sportski direktor Mege, da bi potom 2012. godine preuzeo mjesto glavnog trenera. Tokom sjajnih osam godina i 345 utakmica koje je proveo na klupi Mege osvojen je Kup Radivoja Koraća 2016. godine uz mnoštvo velikih pobjeda i nezaboravnih trenutaka, a na pravi put je izveo veliki broj košarkaša među kojima su zvijezde evropske i svjetske košarke. Poslije Mege je bio trener Budućnosti, a od 2021. godine je pomoćni trener Golden State Warriors-a sa kojima je bio šampion NBA lige 2022. godine. KK Mega MIS ovom prilikom želi da izjavi najdublje saučešće porodici Dejana Milojevića Deki, hvala ti na svemu. Nikada te nećemo zaboraviti. Neka mu je vječna slava i hvala", navodi se u objavi Mege. 

Od Milojevića se oprostio i predsjednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović.

"Dugo nisam mogao da povjerujem da su vijesti iz Amerike tačne. Iako su informacije govorile jedno, poznavanje Dejanovog karaktera je davalo nadu u čudo. Ipak, veliki borac, veliki čovjek i moj dragi prijatelj nije uspio. Porodici Milojević želim da uputim riječi saučešća, baš kao i svim ljudima iz našeg svijeta košarke. Jer nije postojao onaj koji Dejana nije poštovao i volio. Napustio nas je veliki košarkaš, sjajan trener i čovjek bez i jedne mrlje! Neka mu je laka zemlja", naglasio je Danilović u saopštenju koje je objavljeno na sajtu KSS.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC