• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurović se oglasio: Zvezda je izgubila zbog tri razloga!

Autor Dragan Šutvić

Vlade Đurović analizirao je poraz Crvene zvezde od Baskonije.

 Crvena zvezda Baskonija analiza Vlade Đurovića  Izvor: Kurir/Petar Aleksić/Printscreen/Arena Sport

Crvena zvezda moraće da nađe način da uđe u seriju pobjeda u Evroligi ako želi da zadrži šanse za prolaz u plej-of elitnog takmičenja. Poraz od Baskonije u prepunoj "Areni" dodatno je zakomplikovao situaciju i ukoliko ne uđe u seriju uspjeha situacija će biti još lošija.

Šta se dogodilo u duelu sa španskim timom? Pričao je o tome iskusni trener Vlade Đurović.

"Gledao sam meč. Zvezda je izgubila iz više razloga, da krenemo redom. Nisu igrali Teodosić, Nedović i Topić. Ne znam ekipu, ni Real Madrid bez Ljulja, Tavaresa i ne znam koga još, ne bi bio Real. Smart je nadoknadio to malo, nije to dovoljno. Nikada nisam vidio bolji dekor, koreografiju, atmosferu na jednoj utakmici. Taj zanos pokvari minut ćutanja za Dejana Milojevića, malo je palo, ali je Zvezda povela, bolje počela", rekao je Đurović na početku razgovora u emisiji na "Areni sport".

Zatim je nastavio da objašnjava.

"Ta atmosfera je motivisala i 'napalila' Hauarda, ne znam da li će ikada odigrati ovako. Šutirao je 7/10 za tri, dvije pod faulom, dao je i te penale, nije normalno. Nesreća za Zvezdu koja je ovo morala da dobije. Vidio sam i osjetio sam da se on toliko 'napalio' zbog toga, tu atmosferu ne može da doživi u Americi gdje grickaju sjemenke i jedu sladoled, gledaju se na video bimu..."

Spomenuo je Luku Mitrovića i Džoela Bolomboja.

"Drugi razlog poraza su Mitrovićeva dva slobodna bacanja, bilo je tri razlike, da je ubacio, druga utakmica, promašio je oba, da je ubacio jedno, bio bi produžetak. Bolomboj prije toga ide na zakucavanje, bio je raspoložen, onda dobije 'rampu' od Kostela i to ga je 'ubilo'. Igrao je slabije poslije toga. Onaj posljednji skok koji je morao da uhvati, Moneke ga je tako lukavo izradio, gurnuo, uhvatio i izvukao loptu, da je uhvatila Zvezda, imala je osam sekundi za koš. To su momenti koji su odlučili. Bilo je grešaka, ovoga ili onoga. Da li je ovaj ili onaj odigrao dobro, ko je trebalo da šutira, nema potrebe pričati o tome."

U prvi plan stavio je i nevjerovatan šut gostiju za tri poena i Vanju Marinkovića.

"Baskonija je šutirala 17/34 za tri, to se rijetko dešava. Vanja Marinković 5/9 za tri, ne znam kada je pogodio tako nešto, dobro je i za dva šutirao, djelovalo je rutinski, djeluje mi da je i njemu atmosfera odgovarala", zaključio je Đurović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vdub

Izgubila je samo zbog jednog,zato sto nije pobjedila

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC