• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ima igrača od 20 miliona dolara! Žarko Paspalj: "Nije plaćen toliko, a igra za milion!"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji košarkaš Partizana Žarko Paspalj smatra da Pi Džej Doužer ima kvalitet za NBA.

 Zarko Paspalj Pi Dzej Douzer je igrac od 20 miliona dolara Izvor: MN Press/Mondo/Stefan Stojanović

Partizan je prethodnog ljeta angažovao Pi Džej Doužera, američkog beka koji nikada ranije nije igrao u Evropi. Za sada su navijači crno-bijelih zadovoljni izdanjima bivšeg saigrača Nikole Jokića u dresu Denver Nagetsa, a nekadašnji košarkaš Žarko Paspalj otišao je i korak dalje. Bivši krilni centar Partizana i reprezentacije istakao je da u Partizanu igra košarkaš koji bi u NBA vrijedio 20 miliona evra po sezoni, samo da nema jednog problema.

Po mišljenju Žarka Paspalja koje je iznio tokom podkasta ABA lige, sa boljim stanjem kolena Doužer bi imao zapaženu ulogu u NBA ligi i za to bi bio debelo plaćen, daleko više nego što trenutno dobija dok se sa Partizanom bori za plasman u plej-of Evrolige. 

"Doužer ima problematična koljena ali igra košarku od milion dolara, iako nije toliko plaćen. Taj momak da ima skroz zdrava koljena, ne bi bio u Partizanu, bio bi u NBA i zarađivao 20 miliona dolara", rekao je nekadašnji košarkaš Partizana Žarko Paspalj u podkastu dok su pored njega sjedili Aco Petrović - koji je otkrio tajnu o Željku Obradoviću, Saša Dončić i Edin Avdić.

Pi Džej Doužer pokušao je da se izbori za NBA ugovor na draftu 2017. godine, ali tada nije izabran. Uslijedilo je igranje Ljetnje lige za Los Anđeles Lejkerse, kratkoročni ugovor sa Dalas Maveriksima i zatim konačno šansa u Oklahomi, u čijem je dresu debitovao u NBA ligi. Odigrao je dva meča za Oklahomu, šest mečeva za Boston, čak 97 za Denver i na kraju 16 za Sakramento, uz stalne nastupe u Razvojnoj ligi, prije nego što se preselio u Evropu.

U Partizan je stigao na početku sezone kao zamjena za Dantea Egzuma koji se preselio u Dalas Maverikse, ali i kao jedno od najvećih pojačanja za novu sezonu. Za sada u Evroligi ima 22 nastupa, uz prosjek od 9,7 poena, 3,4 asistencije i tri skoka po meču. U ABA ligi je odigrao 14 mečeva i prosječno bilježi 8,6 poena, 4,1 asistencije i 2,9 skokova po utakmici.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:08
Pi Džej Doužer izjava
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC