• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da prvo vidimo u kakvom je stanju ekipa..." Željko Obradović o žrijebu: Nama je čast da igramo sa takvom ekipom!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Željko Obradović i Marko Barać iznijeli su svoja očekivanja pred Kup Radivoja Koraća u Nišu.

 Željko Obradović o žrijebu Kupa Radivoja Koraća Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Održan je žrijeb za finalni turnir Kupa Radivoja Koraća, a na njemu je Partizan kao prvog rivala dobio ekipu Hercegovca iz Gajdobre. Trener crno-bijelih Željko Obradović je pred ovaj susret i finalni turnir istakao da se nada da će atmosfera u Nišu od 14. do 17. februara biti fer i sportska. 

"Prije svega treba treba vidjeti u kom će stanju ekipa da bude. Žrijeb kao i uvijek interesantan, lijepa organizacija. Grad Niš će opet biti domaćin, uvijek su bili fenomenalni domaćini. Nadamo se da će sve proći u fer-plej atmosferi", rekao je on na startu obraćanja medijima. 

Prošle godine žrijeb je spojio Crvenu zvezdu i Partizan u polufinalu, a sada mogu da se sastanu tek u borbi za trofej. Osvrnuo se na to, ali i na ekipu Hercegovca najtrofejniji evropski stručnjak. 

"Takav je bio žrijeb, treba proći prvo četvrfinale pa ćemo onda razmišljati dalje. Nama je drago da igramo protiv jednog takvog kluba koji je imao veliku tradiciju, pa su imali problema i sada su se vratili. U svakom slučaju želim sve najbolje nadamo se da će svi koji vole košarku uživati u toj utakmici", naglasio je Obradović. 

Sa druge strane tog dela kostura našla se ekipa Mege koja će protiv Vojvodine pokušati da se izbori za projektovano polufinale sa crno-bijelima. Trener ove ekipe Marko Barać je istakao da nije mogao da poželi boljeg rivala na startu. 

"Kao i svaki put vrlo zanimljivo četvrfinale za nas, mislim da nam je pao najbolji mogući protivnik. Da od prvog dana budemo takmičarski najspremniji mogući. Kup takmičenje je specifično jer daje nadu svim učesnicima da mogu da dođu do kraja. Stepenik po stepenik, od ovog momenta razmišljamo samo o Vojvodini, da se spremimo na najbolji mogući način i da odigramo jednu dobru utakmicu. Ako prođemo razmišljaćemo naravno o daljim protivnicima", naglasio je on. 

Neće mu biti lako da svoj mladi tim koji uglavnom nema iskustvo igranja ovakvih mečeva pripremi psihološki za duele u kupu.  "Vidjećemo, sigurno će biti izazovno. To je posao mene kao trenera da ih prije svega psihološki pripremim za ono što donosi elimicinaciona utakmica. Sigurno drugačija vrsta pritiska nego u ligaškom dijelu. Postoji nekoliko igrača koji imaju iskustvo prošlogodišnjeg kupa, ali 3/4 igrača će prvi put igrati ovo takmičenje i svi smo vrlo nestrpljivi da vidimo kako će se izboriti sa svim tim", naglasio je on. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC