• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DRAMATIČAN PORAZ BORCA U POSLJEDNJOJ SEKUNDI: Banjalučani parirali Zlatiboru, ali nisu mogli do iznenađenja!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U prvom meču drugog "balona" ABA 2 lige, Borac u Novom Sadu upisao poraz od Zlatibora, peti ove sezone u regionalnoj ligi.

 Borac Zlatibor Izvor: ABA liga j.t.d/Dragana Stjepanović

Borac je na drugi "balon" ABA 2 lige u Novom Sadu otputovao sa skorom 3-4, a tim Zorana Kašćelana u prvom meču doživio je poraz od Zlatibora, i to laganim polaganjem u posljednjoj sekundi susreta!

Lider Druge ABA lige opravdao je ulogu favorita, ali teže nego što se očekivalo. Nakon izjednačenog prvog poluvremena, "dodao je gas" u trećoj četvrtini, činilo se da je prelomio meč, ali je na kraju viđena velika drama, u kojoj su se košarkaši Zlatibora bolje snašli i došli do sedmog trijumfa u sezoni.

BORAC - ZLATIBOR 79:81 (19:21, 21:21, 19:24, 20:15)

Banjalučani su dobro parirali favorizovanom Zlatiboru u prvom poluvremenu. U prve dvije četvrtine viđena je egal igra, a u ovom periodu niti jedna od ekipa nije uspjela da stvori osjetniju prednost.

Ipak, sredinom trećeg kvartala tim iz Čajetine zaigrao je mnogo bolje. Serijom 4:14 stekao je dvocifrenu prednost (48:58), a nakon tajm-auta koji je tražio Zoran Kašćelan, Dimitrije Nikolić trojkom je odveo Zlatibor na "plus 13". Vodeća ekipa druge po jačini regionalne lige imala je minut i po prije kraja treće četvrtine i 15 poena prednosti (51:66), ali su Banjalučani serijom 8:0 smanjili zaostatak pred odlazak na odmor. Posljednji kvartal Zlatibor je dočekao sa sedam poena prednosti, 59:66.

Izvor: ABA liga j.t.d/Dragana Stjepanović

Iskoristili su "crveno-plavi" dobar "momentum" s kraja treće četvrtine, pa su početkom četvrte prišli na samo četiri poena minusa (64:68). Za četiri minuta ekipa Zlatibora postigla je samo jedan koš, čime se otvorila šansa Banjalučanima da "istope" vođstvo rivala još više. I to se desilo. U samom finišu, novom serijom, ovaj put 8:0, Banjalučani su izjednačili na 76:76 minut prije kraja.

U dramatičnom finišu Borac je imao šansu za pobjedu. ali je Džerod Vest promašio polaganje. Odmah na drugoj strani, u posljednjoj sekundi, odbrana Banjalučana "zaboravila" je na Jana Rebeca, koji je postigao lake poene i odveo svoj tim do trijumfa.

Vuk Bošković briljirao je sa 22 poena, šest skokova i četiri asistencije, a dvocifren učinak zabilježili su i Amsal Delalić (14 poena), Džerod Vest i Sandi Grubelić dodali su po 11, a Radoš Šešlija 10 poena. 

U pobjedničkom timu Dušan Stojičić bio je najefikasniji sa 15 poena, Viktor Kovačević i Jure Špan ubacili su 13, a Dimitrije Nikolić i pomenuti Rebec, koji je donio pobjedu, po 11 poena.

Sljedeći meč u Novom Sadu Borac igra u četvrtak protiv Širokog (15.00).



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC