• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gore ili dole, Partizan u 48 sati odlučuje! Ključni mečevi u Evroligi, a Željko u dilemi - detaljne kalkulacije!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Partizan ove nedjelje igra vrlo važne utakmice u Evroligi koje bi mogle da odluče da li će biti iznad ili ispod crte pred pauzu u takmičenju.

 Utakmice odluke za KK Partizan u Evroligi Izvor: Profimedia

Partizan se mnogo puta ove sezone "vraćao iz mrtvih" i na kraju je uspijevao da dođe do pobjede, ali u duelu protiv najvećeg rivala Crvene zvezde ipak nisu uspjeli da nadoknade zaostatak od 19 poena razlike. Uveli su meč u dramu, imali i šut za pobjedu, ali je Zvezda ipak dobila derbi ABA lige (88:86) i na taj način je dobila ogromnu injekciju samopouzdanja pred duplo kolo Evrolige, baš onu koja je bila neophodna i Partizanu.

Iako je do kraja regularnog dijela sezone u Evroligi ostalo još 11 kola, čini se da su mečevi ove nedjelje od izuzetne važnosti za Partizan i "valjalo bi se" makar do jednog brejka, koji bi sigurno ozbiljno pogurao crno-bijele ka dijelu tabele koji donosi plasman u narednu fazu takmičenja.

Partizan je danas već otputovao na gostovanje Monaku (srijeda, 19.00) časova, dok već u petak igraju protiv Virtusa u Bolonji (20.30), tako da bi u 48 sati mnogo toga moglo da bude poznato. Zbog komplikovanog gostovanja, Obradović je odlučio da povede sve igrače koje ima na raspolaganju i od meča do meča će odlučivati ko će biti u protokolu. Dakle, na put sa ekipom otputovali su, a oko nekoliko igrača je dilema da li će igrati zbog forme: Kaminski, Koprivica, Vukčević, Anđušić, Avramović, Doužer, Jaramaz, Naneli, Panter, Smit, Trifunović, Kaboklo, Ledej, Ponitka i Smailagić.

U ovom trenutku, Partizan zauzima posljednje mjesto koje vodi u plej-in sa učinkom 12-11, što je identično kao što imaju i Olimpijakos i Valensija, kojima crno-bijeli ne žele da dopuste da pobjegnu, odnosno Baskonija koja je prva ispod crte. Zbog toga, jasno je da Partizan ne želi da im drugi timovi "pokucaju na vrata" i naprave problem u završnici sezone.

Olimpijakos ima "njemačku nedjelju", prvo protiv Albe kod kuće, a onda sa Bajernom u gostima, gdje se očekuju dvije pobjede uprkos povredi Nikole Milutinova. Valensija gostuje u Beogradu protiv Zvezde, pa ide Albi u goste, tako da će Partizan navijati ovdje za "vječitog" rivala, iako bi pobjedom i oni (opet) mogli da se umiješaju u borbu za TOP10. Što se tiče Baskonije, koja želi da preuzme Partizanovo mjesto, pred njima je gostovanje Bajernu, a onda kod kuće dočekuju Makabi, što bi za njih mogle da budu veoma teške utakmice.

Izvor: MN PRESS

Nakon "duplog kola", Partizan kod kuće ima nešto lakši zadatak protiv Splita u ABA ligi, a zatim kod kuće 8. februara dočekuje Bajern, što će biti posljednji evroligaški meč sve do kraja mjeseca. U međuvremenu, Partizan igra protiv Igokee u ABA ligi, odnosno otpočinje učešće na Kupu Radivoja Koraća gdje ima najviše ambicije.

Nakon toga, Partizanu preostaje još utakmica: Olimpija i Barselona u gostina, Baskonija i Real Madrid kod kuće u "duplom" kolu, pa Olimpijakos kod kuće, Alba u gostima, pa za kraj u Areni dolazi i Valensija.

Pogledajte kako trenutno izgleda tabela ABA lige:



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC