• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željkov Partizan prvi put izviždan! Šamar za šamarom u ABA ligi, šampionu bride obrazi

Autor Mladen Šolak

Košarkaši Partizana doživjeli čak šesti poraz ove sezone u ABA ligi.

 KK Partizan šest poraza u ABA ligi zvižduci nakon Splita  Izvor: MN PRESS

Iako je tek 5. februar, KK Partizan doživio je već šest poraza u ABA ligi, uključujući i blamažu protiv Splita ovog ponedjeljka u Štark areni. Tim Željka Obradovića prvi put je izviždan na svom terenu, nakon što je potpuno razočarao one koji su došli da ga gledaju na Novom Beogradu.

Prošle sezone, Partizan je za čitav ligaški dio izgubio samo dvije utakmice (24-2) i završio na pol-poziciji, koja mu je donijela jako važnu prednost domaćeg terena kroz čitav plej-of. Ove sezone je izvjesno da je neće imati, jer je Zvezda i pored teškog poraza na gostovanju Budućnosti na sedam kola prije kraja i dalje na bezbjednoj udaljenosti od šampiona jer ima velike tri pobjede više.

Partizanova briga sada je veća od toga, jer u ovom trenurtku, na sedam kola do kraja, Budućnost ima pobjedu više od Partizana, a crno-bijeli su na trećoj poziciji izjednači prema skoru sa Cedevita Olimpijom. Ovako izgleda vrh tabele:

  • Crvena zvezda Meridianbet 16-3
  • Budućnost 14-5
  • Partizan 13-6
  • Cedevita Olimpija 13-6
  • Igokea 11-8
  • Zadar 10-8...

Partizan u ovom trenutku ima bolji međusobni skor u odnosu sa Zvezdom, ali i samo teoretsku šansu da taj skor odlučuje prvo mjesto, jer je potrebno da Zvezda doživi tri poraza u utakmicama protiv Zadra, Krke, Mege i Studentskog centra kod kuće, odnosno protiv Mornara, Cibone i Splita u gostima. Koliko god katastrofalno izgledao tim Janisa Sferopulosa ovog ponedjeljka u "Morači", ipak je teško poverovati da je takav scenario mogući.

Kada je u pitanju borba za drugo mjesto, Partizan je u Štark areni 16. decembra mirno i ubjedljivo pobijedio Budućnost 96:83 i sa tom prednošću putovaće 29. marta u "Moraču" u Podgorici na gostovanje koje će imati veliki značaj. Naravno, pod uslovom da međusobni skor bude odlučivao u tom odnosu.

Ako posmatramo Partizanov učinak protiv godinama neprijatnog protivnika, Cedevita Olimpije, crno-bijeli su Ljubljani u novembru doživjeli poraz od četiri poena razlike (95:91), a dočekaće Ljubljančane 1. marta, nakon februarske pauze zbog Kupa Radivoja Koraća od 14. do 17. februara i potom utakmica reprezentacije u okviru kvalifikacija za Eurobasket.

A, kada se sklone u stranu raspored, kalkulacije, međusobni odnosi i sve ostalo, ostaje ogoljeno da Partizan ima velike probleme ove sezone, koje su pokrili uspjesi u Evroligi, aktivna borba u trci za Top 8 i Top 10. Partizan za prethodne dvije sezone pod Željkom Obradovićem nije doživio šest ligaških poraza, ni onda kada je osvajao titulu, ni onda kada je bio drugi.

Alarm je apsolutno uključen i svaki novi kiks udaljiće crno-bijele ne od pol pozicije, već od mjesta "broj dva", što bi bio veliki neuspjeh u "jadranskoj" konkurenciji, u kojoj beogradski vječiti rivali kvalitetom i cijenom rostera daleko odskaču od konkurencije.

A da nešto ozbiljno škripi u Partizanovoj igri pokazali su i zvižduci - poslušajte ih:

Partizan Split
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC