• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povukao se Zvezdin MVP: Srušio Partizan u finalu prije dvije godine, a sad odjednom završio karijeru!

Autor Dragan Šutvić

Nejt Volters je završio karijeru, samo dvije godine nakon sjajne partije u finalu Kupa Radivoja Koraća u dresu Crvene zvezde.

 Nejt Volters završio karijeru  Izvor: MN PRESS

Tiho, bez velike pompe i objava Nejt Volters je završio profesionalnu košarkašku karijeru. Amerikanac je sa 32 godine riješio da je dosta, a nekadašnji plejmejker Crvene zvezde je to objavio gostujući u jednom podkastu u Americi. 

Volters je prava legenda Sent Klaud srednje škole, imao je sjajnu koledž karijeru u Južnoj Dakoti, a izabran je kao 38. pik na draftu 2013. godine. Posle dve sezone u NBA u redovima Milvokija i Nju Orleans Pelikansa u Evropu je došao u Bešiktaš, a onda je 2016. došao u Crvenu zvezdu. Odigrao je sjajno u sezoni 2016/17, zaslužio je povratak u NBA, ali je nakon nekoliko mjeseci otpušten iz Jute. Preko Francuske, Žalgirisa, Makabija i Uniksa vratio se u Crvenu zvezdu 2021. godine, a poslednji angažman imao je prošle sezone u Panatinaikosu.

"Desilo se postepeno za mene. Sada mi to što sam kod kuće sa porodicom znači sve na svijetu. Nisam bio kući cijelu deceniju. Sada sam oženjen, imam djecu. U jednom momentu mi je postalo previše da budem toliko dugo udaljen od njih", naglasio je nekadašnji plej Zvezde. 

Volters sada ima sedmomjesečnu ćerku Lusi, a sa suprugom Eli je još ranije dobio ćerku Giju koja trenutno ide u školu. Žive u Minesoti, u gradiću Idajna i Volters sada vrijeme provodi sa porodicom i povremeno igrajući golf. 

"Bio sam zauzet porodičnim stvarima i to je sjajno. Naći ću posao. Nisam siguran čime ću se tačno baviti, ali mislim da sam zaslužio malo odmora. Ne želim ništa da požurujem", rekao je Volters.

Sa Crvenom zvezdom ima dvije titule u ABA ligi, dva kupa Radivoja Koraća, a bio je MVP finalnog turnira KRK 2022. godine. Uz to je osvojio i jednu Superligu Srbije. MVP kupa je bio kada je Crvena zvezda preko Radničkog iz Kragujevca i Mege došla do finala sa Partizanom. U finalnom meču tim Dejana Radonjića je savladao najvećeg rivala 85:68, a Volters je zaslužio MVP nagradu nakon što je ubacio 14 poena, imao po četiri skoka i četiri asistencija. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC