• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nedović igra na svoju štetu! Aleksić kritikuje Nemanju: Neprimjetan je na terenu već neko vrijeme

Milutin Aleksić kritikovao je Nemanju Nedovića.

 Milutin Aleksić kritikuje Nemanju Nedovića Izvor: Youtube/Jao Mile podcast/printscreen/MN press

Crvena zvezda izgubila je u Monaku, a Nemanja Nedović je na tom meču odigrao 19 minuta i dao samo dva poena. U meču u kom nisu igrala petorica igrača (Miloš Teodosić, Nikola Topić, Dejan Davidovac, Dalibor Ilić i Trej Tompkins) očekivalo se da će srpski košarkaš preuzeti veću odgovornost.

Tako smatra bivši igrač Zvezde Milutin Aleksić koji je sada u ulozi stručnog konsultanta. Najefikasniji u timu sa Malog Kalemegdana bili su Luka Mitrović (18, 10sk), Jago Dos Santos (16, 5as) i Džoel Bolomboj (12, 8sk).

"Jesu dobro odigrali, oni su konstantni igrači, meni je žao što tu nema Nemanje Nedovića koji ima ugovor i sljedeće godine. S obzirom na godine, reputaciju, finansijsku težinu svog ugovora, ovakve mečeve ne iskoristi bolje. Jako to ide na njegovu štetu", počeo je Aleksić analizu za "Sport klub".

Nastavio je da objašnjava u istom dahu.

"To je igrač koji posjeduje izuzetne košarkaške kvalitete, individualne i atletske. Ovo su idealne utakmice da u meču bez Teodosića preuzme minutažu, teške šuteve, iskreira kada je najteže. Nekoliko utakmica ga već ne primjećujemo na terenu, a nije stvar povrede ni bilo kojih drugih aspekata. Nekada nema naviku da pravi faulove, onda to kada uradi izbaci sebe iz ritma. Jeste igrač ritma, što ove sezone Zvezdi i te kako fali. Nemanja Nedović u kontinuitetu."

Podsjetio je novinar Milutina da je Nemanja nekada igrao na poziciji plejmejkera i da je možda mogao to da igra u Zvezdi u nedostatku pravog organizatora igre.

"To je pitanje za Sferopulosa, vjerujem da je probao na treningu i da bolje zna odgovor od mene. Ne djeluje mi da može da odigra na poziciji jedan u ovom momentu. Sjećam se sporadično da sam pratio njegove partije dok sam bio igrač, ne sjećam se da je briljirao na tom mjestu. On je bek šuter, egzekutor koji treba da svoju ideju fokusira na onome što najbolje radi, što je lakoća postizanja poena. Da može da pomogne, vjerovatno može, ali smatram da bi Sferopulos to radio i da ne bi gurao Hangu na to mjesto. Po mom mišljenju Adam ne radi to na onom nivou na kom se očekuje, nije na lošem nivou, samo nije dovoljan nivo da se dobijaju mečevi u Evroligi. Vraćam se na tu lakoću postizanja poena i u tome se Nemanja muči", zaključio je Aleksić.

Nedović ove sezone u Evroligi prosečno bilježi 13,1 poen, 2,2 asistencije i 1,6 skokova po utakmici. U ABA ligi mu je prosjek 12,3 poena, 2 skoka i 3,8 asistencija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC