• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pokazao sam u Zvezdi, mogu da igram Evroligu!" Miroslav Raduljica: Samo kad bi mi neko dao šansu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Miroslav Raduljica je pogodio sa izborom kluba i u Marusiju ima sjajnu sezonu, a vjeruje da bi mogao da ponovo bude faktor i u Evroligi.

 Miroslav Raduljica briljira u Marusiju Izvor: Pan Yulong / Xinhua News / Profimedia

Na iznenađenje mnogih Miroslav Raduljica je prošle sezone potpisao za Crvenu zvezdu, a nakon što je početkom nove sezone raskinuo saradnju sa crveno-bijelima potpisao je za Marusi. Nekadašnji NBA centar sada dijeli minute na petici sa grčkim veteranom Georgiosom Bogrisom i imao je neke odlične partije.

Nekoliko puta je upisao dabl-dablove ove sezone, vodi Marusi ka plasmanu u plej-of grčke lige, a sada je u interrvjuu za grčki "Sportal" govorio o ovoj fazi karijere. Iako je sporiji nego ranije, vjeruje da je i dalje evroligaški igrač! 

"U ovoj fazi karijere ne osjećam da napredujem da budem iskren. Pokušavam da se spremim za svaki meč i hvala Bogu da sam zdrav. Sačuvao sam se tokom karijere, ali možete da shvatite da centru nije lako da igra skoro 30 minuta svaki meč. Pokušavam da se prilagodim na tempo tokom sezone, a sada kada se sezona završava igrači poput mene se polako umaraju", iskren je bio Raduljica.

Ove sezone u Marusiju prosječno bilježi 13,0 poena, 5,4 skokova i dvije asistencije po meču i sa 36 godina smatra da je uvijek najbolji na terenu!

"Tako mi djeluje svakog puta. Čak i kada to nisam, kada sam sporiji nego što bih volio ili ne mogu dovoljno brzo da trčim u glavi sam isti. Imam isti osjećaj da je potrebno boriti se. Sada kada smo ispunili ciljeve, možemo da se borimo za nešto drugo. To je jako lijep osjećaj i zato igram košarku. Zato su mi i u ovim godinama bitni svaki trening i svaka utakmica", rekao je Raduljica.

Naglasio je da bi volio da produži ugovor i da se u Atini osjeća sjajno, a smatra da je i u Crvenoj zvezdi prošle sezone pokazao dai dalje može da igra košarku!

"Možda ljudi zaboravljaju da je košarka čudan posao. Prošle sezone u Crvenoj zvezdi sam pokazao da mogu da igram, a sada se vidi razlika u odnosu na prošlu sezonu. Rekao bih opet da prošle sezone nisu iskoristili svoju šansu. Mogao bih da imam ulogu u Evroligi, mada bi bilo teško da igram 30 minuta na tom nivou. Ali bih mogao da imam ulogu, ako bi mi neko ko je otvorenog uma dao šansu", rekao je Miroslav Raduljica. 

(MONDO, Sportal, N.L.) 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC