• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DUBAI ĆE IGRATI ABA LIGU! Održano glasanje - Partizan bio protiv!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Regionalno takmičenje će imati gosta naredne sezone.

 Dubai primljen u ABA ligu Izvor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Regionalno košarkaško takmičenje od naredne sezone biće "bogatije" za Dubai! Košarkaški klubovi, učesnici ABA lige, izglasali su na sjednici da tim iz UAE ulazi u takmičenje, a samo jedna ekipa bila je protiv. Kako se nezvanično saznaje, Partizan nije bio za ulazak Dubaija u ABA ligu, dok Budućnost nije prisustvovala sastanku.

Prije nedelju dana na sastanku u Zagrebu nije donesena konačna odluka o ulasku novog tima u takmičenje, tako da je klubovima vlasnicima ABA Lige iz Emirata poslana poruka da imaju sedam dana da prelome. Na danas održanoj Skupštini, koja je počela oko podne, devet timova glasalo je za ulazak Dubaija, što je uvod u velike promjene koje čekaju regionalnu i evropsku košarku.

Očekuje se da će Dubai kroz regionalnu ligu obezbediti dogovor sa Evroligom - prvo da se jedne sezone takmiči u Evrokupu, a zatim da ima zagarantovano višegodišnje mjesto u Evroligi. Ujedno, ovi potezi trebalo bi da budu izuzetno finansijski isplativi košarkaškim klubovima u Evropi, pošto se očekuje da Ujedinjeni arapski Emirati mnogo ulože u takmičenja koja će igrati njihov tim.

Što se ABA lige tiče, nije iznenađenje da u ligi nastupa klub koji geografski ne pripada regionu. Svojevremeno su ABA ligu igrali Makabi iz Tel Aviva, Nimbruk ili Solnok, a bilo je riječi da su za ulazak zainteresovani i ključi i grčki velikani - Olimpijakos i Panatinaikos. Najveći rivali tamošnje košarke uglavnom su prijetili košarkaškoj javnosti u svojoj zemlji selidbom u ABa ligu kada nisu bili zadovoljni tretmanom koji imaju.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gdje su VELIKANI?

Gdje su u ABA ligi: Bosna Sarajevo, Šibenka, Sloboda Tuzla, Rabotnički i pravno gledano pravi Borac Banja Luka? Odakle klubu iz Laktaša novac da godinama redovno igra ABA ligu, pa i Ligu šampiona, a pravno gledano pravi Borac Banja Luka igra u nekoj nižoj ligi?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC