• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Orlovi treći u WABA ligi – ponovljen najveći uspjeh u klupskoj istoriji!

Autor Dragan Šutvić

Drugi put u istoriji kluba "orlice" su se okitile bronzanom medaljom u WABA ligi.

 WABA liga 2023 2024 Orlovi osvojili treće mjesto  Izvor: Facebook/KK Orlovi

Košarkašice Orlova su drugi put u klupskoj istoriji osvojile treće mjesto u WABA ligi!

Na završnom turniru u Podgorici, koji se igra ovog vikenda, igračice Vesne Džuver su u borbi za bronzanu medalju trijumfovale nad Slogom iz Požege i ponovile najveći klupski uspjeh:

ORLOVI – SLOGA (POŽEGA) 70:60
(20:16, 22:11, 14:19, 14:14)

Prije dvije godine, tada pod komandom Dragane Svitlice, "orlice" su na završnom turniru, koji je takođe igran u crnogorskom glavnom gradu, trijumfovale nad Montanom 2003 rezultatom 73:62.

Ovog puta su, nakon poraza u polufinalu (77:61) od dvostrukog uzastopnog prvaka Cinkarne Celje, savladali predstavnika Srbije, od kojeg su dva puta poraženi u Superligi.

U januaru, u dvorani Obilićevo, bilo je plus pet (75:80) za Slogu, koja je potom u februaru pred domaćom publikom bila još ubjedljivija (81:64). Ipak, kad je to bilo najpotrebnije, u borbi za jednu od medalja, Banjalučanke su nadigrale rivala, ne dopustivši mu nijednu vođstvo tokom 40 minuta.

Od prvog minuta su "orlice" uspostavile kontrolu i stekle 15:2, na pauzu između dva poluvremena bilo je 42:27, a najbliže je Sloga bila na kraju prve dionice, kada je za banjalučkim timom kasnila četiri poena (20:16).

U nastavku je banjalučki tim sigurnom igrom sačuvao stečeni kapital, a sve što je Sloga napravila jeste da u jednom trenutku smanji razliku na osam poena (54:46). 

Izvor: Promo/ŽKK Orlovi

Pobjedničku ekipu predvodile su kapiten Aleksandra Mužević i Hana Predojević sa dabl-dabl učinkom. Mužević je upisala 23 poena i 11 skokova, dok se Predojević zaustavila na 16 poena i deset uhvaćenih lopti. Takođe, "dvocifrena", sa 14 koševa, bila je i Safija Li.

Kad je riječ o Slogi, prednjačila je Jovana Jeremić sa 17 poena, Deža Frensis je uknjižila 14, kapiten Nataša Filipović je dodala 13, a Sara Vasiljević deset poena.

Finalni meč između domaće Budućnosti i Cinkarne Celje počinje u 19.30 časova.

Orlovi su u ovoj sezoni već stigli do dva trofeja (u kup-takmičenjima Republike Srpske i BiH), a u nastavku sezone, po završetku fajnal-fora WABA lige, očekuje ih borba za odbranu titule u domaćem šampionatu.

Prije starta plej-ofa, Banjalučanke će odigrati još tri meča, a u dosadašnjih 19 nisu osjetile gorčinu poraza, te su obezbijedile osvajanje prvog mjesta i prednost domaćeg terena tokom cijelog doigravanja za prvaka BiH.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC