• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda igra za tron i testira dva igrača Mege: Jednog hoće zbog mečeva Partizanom, drugog prije nego što ode u NBA!

Autor Dragan Šutvić

Nikola Đurišić i Uroš Plavšić su na meti Crvene zvezde!

 Uroš Plavšić i Nikola Đurišić na meti Crvene zvezde  Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda od 20 časova igra meč sa Megom u ABA ligi na domaćem terenu, a pobjeda na ovom meču bi donijela definitivno osigurano prvo mjesto na tabeli na kraju regularnog dijela takmičenja. Ipak, nije to sve što će zanimati navijače crveno-bijelih!

Gostujući u podkastu "Kod Luke i Kuzme" predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović je istakao da je klub sa Malog Kalemegdana zainteresovan za nekoliko košarkaša Mege. Gledaju se kao potencijalna pojačanja za narednu sezonu, a iako nije govorio o imenima, već se odavno spekuliše o dvojici košarkaša.

U pitanju su bek Nikola Đurišić i centar Uroš Plavšić, lideri Mege u ovoj sezoni. Navodili su se kao interesantni crveno-bijelima, a duel sa liderom ABA bi mogao da im bude posljednja audicija za odlazak na veliku evroligašku scenu! 

JEDAN ČEKA DRAFT, DRUGI STIGAO IZ AMERIKE!

“Očekuje nas utakmica protiv vrlo mladog i talentovaog tima koji svoje mečeve igra sa puno entuzijazma i energije. Mi želimo da nametnemo naš ritam i da igramo utakmicu na naš način, ne dajući rivalu previše prilika koje želi. Ono što uvijek ponovim, moramo da budemo skoncentrisani, fokusirani i da se držimo našeg plana igre svih 40 minuta kao u prethodnim mečevima”, rekao je Janis Sferopulos i tako potvrdio da vjeruje u kvalitete mladih igrača Mege. 

Što se tiče Nikole Đurišića on se prijavio za prošlogodišnji draft pa se povukao, a ove sezone bilježi 13,2 poena po meču. Sin je nekadašnjeg defanzivca OFK Beograda i Vojvodine Duška Đurišića i proslavljene odbojkašice Vesne Čitaković, a igra na poziciji beka. Debitovao je i za seniorski tim Srbije, a prošle sezone je bio najbolji mladi igrač ABA.

Uroš Plavšić je sa druge strane poslije pet godina na koledžu provedenih između Arizone i Tenesija ostao nedraftovan. Igrao je pomalo Ljetnj ligu, a sa dolaskom u Megu je naprvio pravi potez. Ove sezone je posebno na velikim mečevima bio dobar, a prosječno ima 16 poena i 7,2 skoka. Partizanu je u prvom meču ove sezone dao 15 poena uz 6 skokova, dok je u drugom postigao 26 poena i imao je osam skokova. Protiv Cedevita Olimpije je dao 15 poena, Budućnosti je ubacio 12, a protiv Crvene zvezde u prvom dijelu sezone ostvario je dabl-dabl od 16 poena i 11 skokova. Sada će imati šansu da se pokaže protiv crveno-bijelih koji ne kriju mnogo da razmišljaju da ga dovedu naredne sezone. A s obzirom da ne djeluje da bi Majk Tobi i Fredi Gilespi mogli da ostanu i naredne sezone u timu, mjesto pod košem se prilično otvara.

ŠTA MEGA NUDI?

Očekuje nas utakmica protiv tima koji je ubjedljivo prvi na tabeli ABA lige. To dovoljno govori o njihovom kvalitetu, iskustvu i motivaciji kada je ovo takmičenje u pitanju. Povratak iz povrede Teodosića ima veoma pozitivan uticaj na njihovu igru i sigurno je da su veliki favoriti u ovoj utakmici. Mi želimo da odigramo dobro, hrabro i pametno i da budemo spremni da iskoristimo svaku priliku koja se eventualno ukaže”, rekao je trener Mege Marko Barać i najavio da će njegov tim probati da iskoristi svaku grešku rivala. 

Utakmica počinje od 20 časova, igra se u Beogradskoj areni, a prenos ćete moći da pratite na kanalima "Arene sport" ali i tekstualno uz MONDO. Dok Crvena zvezda juri ovjeru prvog mjesta, a Mega ovjeru mjesta u plej-ofu! 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC