• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda se oglasila o Nemanji Bjelici: "Želio je da završi karijeru..."

Nemanja Bjelica je odlučio da se penzioniše, nakon nekoliko mjeseci u kojima nije igrao košarku.

 Crvena zvezda o kraju karijere Nemanje Bjelice Izvor: MN PRESS

Trofejni srpski košarkaš Nemanja Bjelica odlučio je da završi igračku karijeru! NBa šampion sa Golden Stejtom i MVP Evrolige u dresu Fenerbahčea oprostio se od sporta kojem je dao mnogo i od kojeg je mnogo dobio, a njegovo saopštenje posebno je bilo važno navijačima Crvene zvezde koji su se posljednjih mjeseci nadali da će ga još jednom vidjeti u crveno-bijelom dresu.

Do toga nije došlo jer je Nemanja odlučio da je kraj. Istina, posljednji meč u karijeri bio mu je u dresu Zvezde, ali na pripremnom turniru pred početak sezone u kojoj nije zabilježio nijedan zvaničan nastup za klub koji ga je svojevremeno lansirao na košarkašku mapu Evrope. Nakon Nemanjine objave, Crvena zvezda se pozdravila sa svojim bivšim prvotimcem.

"Nekadašnji prvotimac Crvene zvezde Nemanja Bjelica objavio je u subotu da završava prebogatu košarkašku karijeru koja je trajala 20 godina. Rođen je 9. maja 1988. godine u Beogradu, ali je profesionalnu karijeru počeo je u austrijskom klubu Lajons, ali je šansu dobio i ujedno prve ozbiljne korake napravio u Crvenoj zvezdi za koju je igrao u periodu od 2008. do 2010. godine. Bivši košarkaš Crvene zvezde, kasnije je postao i reprezentativac Srbije, MVP Evrolige i osvajač NBA lige. Nemanja je tokom svoje karijere bio i MVP Evrolige, osvajao srebrnu medalju na SP, bio uzdanica Baskonije, Fenerbahčea, a kasnije i igrač sa izuzetno zavidnim stažom u NBA ligi igrajući za Minesotu, Sakramento, Majami, konačno i Golden Stejt, sa kojim je osvojio šampionski prsten. Karijeru je želio da završi tamo gdje je i počeo u dresu Crvene zvezde. I završio je poenima protiv Žalgirisa na turniru na Kipru, a onda se povukao mirno. U dresu Crvene zvezde čije je istorije sada neizostavni dio, odigrao je 102 zvanične utakmice i ubacio 850 poena. Beli, tvoja Zvezda ti želi dobro zdravlje i puno sreće, jedno veliko poglavlje je završeno, ali druga tek slijede...", navodi se u saopštenju koje su crveno-bijeli objavili na zvaničnom sajtu.

Podsjećamo, Nemanja Bjelica je u poruci javnosti u subotu uveče istakao i Crvenu zvezdu, kao jedan od svojih bivših klubova. Zahvalio se crveno-bijelima koji su mu dali šansu na početku karijere, a pomenuo je i Svetislava Pešića koji mu je u tom periodu dao prvu ozbiljniju ulogu u seniorskoj konkurenciji. I selektor Srbije oglasio se nakon vijesti o odlasku u penziju Nemanje Bjelice.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC