• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evroliga poslala signal Partizanu i Zvezdi - oglasio se direktor: Ne mijenjamo ništa

U narednoj sezoni Evrolige neće biti promjena, što je dobra vijest za Partizan i Zvezdu.

 Paulijus Motiejunas o promjeni formata Evrolige Izvor: Kurir/Petar Aleksić

Srbija je u prethodne dvije sezone Evrolige imala dva predstavnika, a to bi mogao da bude slučaj i u narednoj. U intervjuu koji je izvršni direktor takmičenja Paulijus Motiejunas dao grčkim medijima jasno je da elitno takmičenje košarkaških klubova u Evropi neće mijenjati format za narednu sezonu, što se čini kao dobra vijest za Partizan i Crvenu zvezdu.

Prethodnih godina se znalo da samo osvajač ABA lige ima mogućnost da se domogne Evrolige, ali kako je Evroliga u dvije sezone iza nas specijalnu pozivnicu dodjeljivala upravo srpskim klubovima, raste optimizam da bi to moglo da se dogodi i narednog ljeta. Naravno, ukoliko jedan od dva srpska kluba osvoji regionalno takmičenje, onaj drugi će konkurisati za "vajld kard", pa ćemo i treću godinu u nizu gledati evropske okršaje crno-bijelih i crveno-bijelih.

"U novoj sezoni ćemo imati isti format. Idemo korak po korak, nema jasnog plana. Želimo da vidimo šta će biti sa ruskim timovima i kada će oni moći da se vrate, te šta će se desiti sa Evrokupom. Tu je mnogo stvari koje treba razmotriti. Ne želimo da budemo zatvorena liga, jer to nikada nismo ni bili. Evrokup je naše drugo takmičenje, koje je veoma važno i tu učestvuju veliki timovi. Svima dajemo šansu da se bore za Evroligu, a želimo da razvijamo i Evrokup. Za sada je teško ući u Evroligu, tako da je ovo međukorak", izjavio je izvršni direktor Evrolige Paulijus Motiejunas.

Litvanac je odmah zatim govorio i o Dubaiju, koji već mjesecima ističe kandidaturu za ulazak u takmičenje najboljih košarkaških klubova Evrope.

"Postoji interesovanje i pozitivno je da postoji želja obje strane. U pitanju je odličan grad sa nevjerovatnim uslovima. Odluka je jako teška, jer je riječ o drugom kontinentu, drugoj kulturi... Pregovori traju baš zato što odluka nije laka. Ekipe će glasati, to se još nije desilo. Postoje sumnje, ali ne vidimo sumnju na licima ljudi koja vode projekat. Evroliga je na visokom nivou i ko god da uđe ulazi u voz koji juri 120 na sat. Rizik postoji i želimo da ga minimiziramo, zbog čega razgovaramo da Dubai prvo uđe u Evrokup", istakao je Motiejunas.

Po riječima jednog od direktora Evrolige, u narednom periodu neće biti prostora za organizaciju Ol-star utakmice, iako je to događaj koji je veoma zanimljiv takmičenju.

"Vjerovatno toga neće biti ni u novoj sezoni. Značajno je to što se toliko timova bori za plasman među deset najboljih. Utakmica svih zvijezda i drugi događaji jesu na našoj listi želja, ali moramo da vidimo kako će se sve uklopiti u kalendar. Biće sjajno okupiti sve timove i sponzore, ne samo za Fajnal for, nego za još jedan veliki događaj u sezoni", zaključio je za "SDNA".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC