• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"To je moj posao, uradiću ga, nemojte da brinete!" Sferopulos otkrio ko je odigrao najbolji meč!

Autor Dragan Šutvić

Trener košarkaša Crvene zvezde istakao da će on podijeliti uloge kad svi budu tu!

 Crvena zvezda Virtus izjava Janisa Sferopulosa  Izvor: Youtube/KK Crvena zvezda Meridianbet/printscreen

Crvena zvezda je prekinula neugodan niz u Evroligi i pobijedila poslije čak 52 dana, a grčki trener Janis Sferopulos bio je ponosan zbog partije koju su prikazali njegovi igrači. U Beogradu je savladan Virtus iz Bolonje (94:79), a ekipu je do nove pobjede vodio iskusni Miloš Teodosić koji je diktirao dešavanja na terenu kada god je bio u igri.

Posebno zanimljiv dio konferencije bilo je pitanje nakon kojeg je trener Janis Sferopulos istakao da neće imati problem da povrijeđene igrače uvede u ritam, rasporedi minutažu na utakmicama i dodijeli uloge košarkašima koji trenutno zbog povreda ne mogu da nastupaju za crveno-bijele.

"Čestitam igračima na pobjedi, zato što su se borili. Rekli smo prije utakmice da će svako od nas morati da nešto više za tim. Nešto dodatno, neku sitnicu, neki dodatni napor. Borili su se naporno, bili su pametan tim. Igrali smo pametnije u odbrani, tokom drugog dijela meča smo kontrolisali igru. Bilo je veoma bitno da odigramo na pravi način kad smo imali 10 poena prednosti, a oni se vratili. Ponovo smo napravili razliku, odigrali smo kako je trebalo. Poslije ovog duplog kola fokusiramo se na naredni meč u ABA ligi. Zahvalio bih se navijačima koji su danas došli da nas podrže. Potrudićemo se da im damo mnogo više srećnih dana u Evroligi, ali i da se borimo za titulu u ABA ligi i Srbiji", ispričao je Janis Sferopulos.

Koliko bi ova pobjeda mogla da znači Crvenoj zvezdi?

"Bila je veoma važna pobjeda jer smo morali da se borimo i protiv sebe. Nismo zaslužili sve ove rezultate, neke mečeve smo mogli i da dobijemo. Ovo je psihološki veoma važna utakmica", rekao je Sferopulos, ali nije htio da komentariše pojedince:

"Ne želim da komentarišem pojedinačne učinke jer je košarka timski sport, ali postoje neki igrači... Nastup Teodosića jedan je od najboljih ove sezone i sada vidite koliko nam je falio. Bolomboj ima stabilnost, od početka sezone. Znamo šta može da napravi Nedović, zadovoljan sam njegovom partijom u odbrani, ovo mu je najbolja utakmica. Ne želim da zaboravim ostale. Recimo, Smart sa dva faula, nije lako igraču iz SAD da prepozna situacije. Ilić, Tobi, Stefan Lazarević za tri minuta kada smo odbranili napade... Ovakve utakmice odlučuju detalji, a to su ove situacije."

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos osvrnuo se i na to kako će biti gužva kada se u stroj vrate povrijeđeni igrači. Nakon Teodosića ekipi treba da se priključe Branko Lazić, Nikola Topić, Trej Tompkins i Jago dos Santos. 

"Moj posao je da podijelim uloge i da napravim hemiju kada se svi igrači vrate. Ne brinite, sve ću srediti", rekao je Sferopulos i posebno govorio o Tompkinsu:

"On trenutno trenira individualno i u posljednjoj je fazi oporavka. Za nedjelju, dvije ili tri će se vratiti i tada će moći da igra pet na pet na treninzima. Tek poslije toga ću moći da ga koristim na mečevima. Ja ću pronaći način kako da mu dam ritam na utakmicama, kao i za sve ostale igrače."

"Prije svega, ako pričamo o pritisku rezultata, to nije pritisak kao u životu. Danas se činilo da ekipa igra bez pritiska, ali to su detalji. Grčevito smo se borili za loptu, željeli smo pobjedu više od njih. Ne koristim izgovore, ali bilo je i povreda, kada smo igrali bez tri plejmejkera. Sada je situacija bolja", zaključio je Sferopulos na kraju konferencije.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC