• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kroz Evroligu da nađemo ritam za ABA ligu! Sferopulos se oglasio, spomenuo Topića i Tompkinsa

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Janis Sferopulos oglasio se pred utakmicu sa Virtusom.

 Janis Sferopulos oglasio se pred utakmicu sa Virtusom Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda izgubila je i zvanično i matematičke šanse da se bori za plej-in turnir Evrolige. U realnosti je to izgubljeno prije nekoliko nedjelja, ali sada i definitivno više ne postoji ni promil šanse. Do kraja elitnog takmičenja ima još četiri meča, prvi je protiv Virtusa u beogradskoj Areni u petak (19 časova).

Janis Sferopulos želi da vidi reakciju ekipe poslije poraza od Panatinaikosa.

"Igramo protiv Virtusa, tima koji hoće da ostane u plej-ofu, bori se za to mjesto, ima kvalitet. Mi želimo da reagujemo poslije poraza. Moramo da budemo konstantniji, da igramo bolje u odbrani, pametno u napadu, da iskoristimo sav naš talenat na pravi način i da pronađemo način kako da igramo na obje strane terena. Za mene je važno da pokažemo reakciju, želim da vidim konstanost", počeo je Sferopulos.

Jedno od pitanja bilo je i koliko je teško da ekipa pronađe motiv za Evroligu sada kada nema šanse za doigravanje. "Nije lako, u pravu ste. Nemamo nešto pozitivno na kraju. Imamo svoj klub, navijače, profesionalci smo, moramo da damo sve od sebe da ostvarimo što više pobjeda do kraja sezone, to je naš cilj. Da se borimo za svaki meč i kod kuće i na strani, da probamo da pobjeđujemo."

Otkrio je i šta je cilj ekipe u preostala četiri kola. "Osim rezultata, hoćemo pozitivne rezultate, svi igrači će igrati, da budu što spremniji za ABA ligu, da igramo najbolje što možemo u Evroligi i da probamo da dobijemo što više utakmica. Kroz te mečeve hoćemo da nađemo ritam za ABA ligu."

Teodosić se vratio poslije povrede, a Grk je pričao o Nikoli Topiću i Treju Tompkinsu. "Miloš je igrao protiv Panatinaikosa, mislim da nema mnogo igrača koji bi igrali taj meč, odradio je samo jedan trening. Želim da mu čestitam, nije to lako. Nadam se da će svi biti zdravi, Teodosić traži ritam utakmica. Topić i Tompkins su tu, individualno rade, vidjećemo kada će moći da treniraju sa timom, pa će onda da igraju. Povrede su takve da ne mogu da igraju poslije jednog zajedničkog treninga. Lazić je mnogo bolje, oporavio se, treniraće, vidjećemo da li će moći da igra u narednom meču", zaključio je Sferopulos.

(MONDO - N. S.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC