• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Idu u Zvezdu i Partizan iz kompleksa!" Oštre riječi predsjednika Radničkog: Otimaju igrače, pravila ne poštuje niko!

Autor Dragan Šutvić

Predsednik Radničog sa Crvenog Krsta Goran Kalinić govorio je o problemu u odnosima sa mladim igračima.

 Predsjednik KK Radnički Beograd o Zvezdi i Partizanu  Izvor: Youtube/ Jao Mile podcast /Printscreen

Pod vođstvom Gorana Kalinića na mjestu predsjednika Radnički sa Crvenog Krsta preskače rangove! Sada su blizu povratka u KLS, a klub mnogo ulaže u mlađe kategorije i izbacuje odlične igrače. Ipak, kada neko "iskoči", pokupe ga oni najveći. 

Gostujući u "Jao Mile" podkastu Kalinić je otkrio sa kakvim se problemima susreće njegov klub kada je odnos sa mladim igračima i prije svega njihovim roditeljima riječ. 

"Baš sam prije neki dan pričao sa ocem od jednog talentovanog dječaka koji je igrao košarku. Pričam onako prijateljski jer kod nas u klubu nema ono ovaj je direktor, ovaj je predsjednik... Mi smo svi porodica i mi se držimo, donosimo zajedno odluke. Ja mu kažem: 'Jedini razlog zbog kog jedan roditelj hoće da odvede iz Radničkog u Zvezdu i Partizan je kompleks. Ništa drugo. Kompleks roditelja da kaže moje dijete igra u Partizanu. Niti imaju bolje uslove niti nude nešto bolje od nas. A siguran sam da nemaju bolje trenere. To je to", istakao je on. 

Naglasio je da mladim igračima niko ne može da garantuje da će igrati za Crvenu zvezdu ili Partizan ili da će stići do Evrolige. Zato je možda i bolje da ostanu u nekoj manjoj sredini, spremnoj da im da šansu.

"Da li bilo koji trener bilo kog kluba velikog može da kaže nekom djetetu iz Radničkog: 'Ti ćeš sad da dođeš kod nas, mi ćemo da radimo sa tobom i ti ćeš za tri godine da igraš u Areni ispred 30.000 ljudi i biće ti trener Željko Obradović.' Ne može. Oni uzimaju svu djecu, Zvezda i Partizan, ali ja nemam ništa protiv toga. Ako dijete hoće da ide u Zvezdu i Partizan ono će ići. Nemam ništa protiv tih klubova, samo da se naprave neka pravila,  a pravila niko ne poštuje", rekao je on.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC