• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hezonja napušta Real Madrid! Flertovao sa Partizanom, a već je odlučio gdje nastavlja karijeru

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mario Hezonja će se vratiti u Panatinaikos u kome je bio 2021. godine.

 Mario Hezonja napušta Real Madrid Izvor: Profimedia

"Mario Hezonja odlazi, ali ne samo zbog novca", glasi tekst koji je danas objavila španska "Marka" najavivši time da će hrvatski reprezentativac definitivno na ljeto promijeniti sredinu. Hezonja je jedan od najvažnijih igrača Real Madrida sa kojim je prošle sezone osvojio i Evroligu, ali postoje problemi u odnosu sa rukovodstvom koji se u međuvremenu nisu riješili, tako da ćemo ga naredne takmičarske godine gledati u dresu druge boje.

Nadali su se navijači Partizana da će to biti crno-bijela oprema, međutim sve su prilike da će biti zelena. Prema informacijama "Marke", Hezonja je već dao rokeč Atamanu i od ljeta će ponovo biti igrač Panatinaikosa, za koji je već igrao 2021. godine kada je daleko manje novca bilo u opticaju.

Prema informacijama do kojih je došao španski list, Hezonja odluku nije donio samo zbog finansija (iako je dobio odlične uslove), nego i zbog toga što ima posebno vezu sa navijačima.

"Novac? To je djetinjasto, Real Madrid može da potpiše Kilijana Mbapea i zato tvrditi da ne može da produži ugovor sa Hezonjom, Tavaresom ili nekim trećim zvuči zaista smiješno, iako košarkaški klub u finansijskom smislu šteti klubu. Ne pamti se kada je košarkaški klub poslovao u plusu, ali ipak daje glamur koji je neprocjenjiv cijelom sportskom društvu", navodi se.

Hrvatski reprezentativac je takođe ljut jer se "u Realu nikada nije osjećao važnim", što je za njega vrlo važno, pošto je u Atini imao daleko bolji odnos sa svima:

"PAO će da mu pruži ne samo više novca, nego i osjećaj da se prepoznaje njegov kvalitet. U timu nije fer da se svi gledaju istim očima, ali Hezonja ne može da bude glavna zvijezda u Ol-star ekipi. Opet, nije očekivao da će biti igrač rotacije, čija se uloga povećala poslije povreda Gabrijela Deka i suspenzije Geršona Jabuselea. I umorio se od toga. Odradiće ugovor do kraja i odlazi", objašnjava se.

Spekulisalo se i da bi Hezonja mogao u NBA ligu, gdje nije uspio da se izbori za minutažu u Orlandu, Njujorku i Portlandu, a u međuvremenu je veoma sazrio i prosječno bilježi ove sezone 13,6 poena, 4,4 skokva i 0,7 asistencija po meču.

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC