• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Monstruozna partija Nikole Jokića, da se zna ko je najbolji!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Denver je pregazio Klivlend, a Nikola Jokić je još jednom pokazao cijelom svijetu ko je najbolji.

 nikola jokic tripl dabl na denver klivlend Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić odigrao je čudesan meč u pobjedi Denvera protiv Klivlenda (130:101) u nedjelju popodne prema vremenu u Americi. Na parketu aktuelnog šampiona gosti nisu imali šansu protiv razigranog Srbina, jer je opet odigrao spektakularno i ubacio 26 poena, uz 18 skokova i 16 asistencija. Na momente je bio ljut na sudije, na momente je kritikovao saigrače i očigledno je bio izuzetno motivisan da odigra dobro i da njegov tim pobijedi poslije dva poraza. A da su ga saigrači pratili pokazale su i 22 ubačene trojke Denvera, kao i čak 21 timski skok više od protivnika.

Radio je Somborac doslovno sve na terenu, a prije izlaska sa terena u trećoj četvrtini Klivlend nije imao ideju kako bi mogao da mu se suprotstavi. Iz napada u napad je "hranio" saigrače loptama, dodavao im loptu bez gledanja, iza leđa, preko glave, gledajući u stranu... A, oni su ta dodavanja pretvarali u koševe, koji su pljuštali cijelu noć. Prije svih, to su radili Majkl Porter (19) i raspucani tandem Redži Džekson (19) - Kentevijus Kaldvel Poup (22), koji su zajedno pogodili 11 trojki iz 14 pokušaja.

Ovim trijumfom, Nagetsi su ostvarili 52 pobjedu uz 23 poraza, a kod kuće su popravili skor na 30-8. U odsustvu povrijeđenog Džamala Mareja, koji je najavio da će ovog ljeta igrati na Olimpijskim igrama u Parizu, Denver se pitao za sve i povo je postao tim sa najviše pobjeda na tabeli Zapadne konferencije (52-23), ispred Minesote i Oklahome (51-22). A sve to najviše zahvaljujući, naravno, Nikoli Jokiću. Pogledajte i zašto:

Do početka plej-ofa, Denver će igrati još sedam utakmica - protiv San Antonija, Klipersa, Atlanta Houksa, Jute, Minesote, San Antonija i Memfisa, 14. aprila. Poslije toga, Jokić i ekipa krenuće u završni dio sezone - borbu za odbranu titule u plej-ofu. Sigurno je da će ljekarski tim Nagetsa do tada učiniti sve da oporavi Mareja od zapaljenja desnog koljena i da ga spremi da bude na terenu kada se bude igralo za još jedan šampionski prsten.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC