• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda igra za sebe, ali i za Partizan! Potrebno je čudo za prvu pobjedu u Istanbulu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

KK Crvena zvezda igraće za prvu pobjedu u Istanbulu protiv Efesa.

 efes crvena zvezda igra za partizan Izvor: MN PRESS

KK Crvena zvezda ovog četvrtka od 19.30 časova igra protiv Efesa u gostima, u utakmici koja je prošle nedjelje dobila mnogo veći značaj nego što se činilo. Na žalost crveno-bijelih, taj značaj nema veze sa njihovim takmičarskim ciljevima, jer su odavno bez šansi za plasman, ali je malo puta u istoriji bio slučaj da Crvena zvezda mora da pobijedi - za Partizan.

Računica je sasvim jasna - Zvezda mora da pobijedi Efes u gostima da bi Partizan ostao u igri za Top 10. U tom slučaju, crno-bijeli plasiraće se u plej-in pobjedom protiv Valensije u petak pred svojim navijačima. Sa druge strane, ako Efes pobijedi Zvezdu, biće to kraj i za crno-bijele, a utakmica protiv Španaca u petak bila bi oproštaj od Evrope, a ne meč odluke.

Kuriozitet večerašnje utakmice je i to da Zvezda nikad nije pobijedila Efes u gostima, mada je najbliža tome bila 2021, kada je Vasilije Micić donio pobjedu sekund prije kraja tadašnjem šampionu Evrope. Ove sezone Zvezda je senzacionalno pobijedila Fenerbahče u Istanbulu, ali Efes još nije pao pred crveno-bijelima. Večeras je sigurno da će domaćin od starta biti "ratnički" raspoložen, u punom sastavu i spreman da dovrši posao oko plasmana, u okviru kojeg je prošle nedjelje takođe srušio Fener u gostima.

Trener Zvezda Janis Sferopulos otkrio je da su crveno-bijeli otišli oslabljeni u Istanbul, jer je Stefan Lazarević povrijedio Ahilovu tetivu, Dejan Davidovac je bolestan i možda neće igrati, a Nikola Topić je otputovao kao dio tima, ali i dalje ne trenira sa ostatkom tima.

"Igramo za nas, ne za druge. Sve poštujemo, sve protivnike, ali nama je utakmica bitna zbog nas. Borićemo se za sebe. Igramo našu posljednju utakmicu u Evroligi ove sezone i želimo da odigramo dobro. Ova utakmica je potpuno drugačija u odnosu na onaj iz prvog dijela sezone, jer Efes sada ima cijeli roster na raspolaganju", rekao je Sferopulos.

U prvom dijelu sezone Zvezda je ubjedljivo pobijedila Efes u Beogradskoj areni, 97:83, uz sjajne role Nemanje Nedovića (23), Luke Mitrovića (19), Jaga Dos Santosa (15)... Sada će u njih biti upereni i pogledi navijača Partizana. Trener crno-bijelih Željko Obradović nije želio da govori o tome da li će Zvezda da pomogne i nije računao na tu pomoć, već je poručio da se njegov tim sada sprema za ABA plej-of.

"Period pred nama trebalo bi da iskoristimo za sve što nas čeka u plej-ofu ABA lige", kazao je "Žoc", bez osvrta na računicu koja je sada potpuno jasna.

Anketa

Da li očekujete Zvezdu i Partizan sledeće sezone zajedno u Evroligi?

  • Da, zaslužili su!

    41.33% (31)

  • Očekujem samo Crvenu zvezdu

    13.33% (10)

  • Očekujem samo Partizan

    32% (24)

  • Nije bitno, nisu zaslužili partijama ove sezone

    13.33% (10)

Da li očekujete Zvezdu i Partizan sledeće sezone zajedno u Evroligi?

Rezultati

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC