• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milutinova smo izvrijeđali, on se neće vratiti! Mijailović progovorio o pojačanjima Partizana i pregovorima

Ostoja Mijailović pričao je o Partizanu, planovima, pojačanjima, Nikoli Milutinovu...

 Ostoja Mijailović o Nikoli Milutinovu Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Ko će naredne sezone igrati u Partizanu? Hoće li se ostvariti želje navijača u vezi povratka Vladimira Lučića, Nikole Milutinova, Jana Veselog? Sa kim se pregovara, kakve su mogućnosti i kakvi su sve ciljevi i planovi kluba u narednom periodu? O tome je pričao predsednik crno-bijelih Ostoja Mijailović za "Sport klub".

Prema njegovim riječima najmanje su šanse da se vrati centar Olimpijakosa koji je zvižducima i uvredama dočekan u Areni na meču sa grčkim klubom.

"Pošto smo izvrijeđali Milutinova, teško da će da se vrati. Vratili smo Jaramaza, Anđušića, pregovaramo sa bivšim igračima koji će se vjerovatno vratiti i to su lijepe stvari, pokazuje da je klub veliki, poštovan, da postoji sistem i da igrači vjeruju. Lijepo je živeti u Beogradu, često naši igrači kažu da bi se vratili u Beograd, ali da moramo dosta stvari da uradimo. Prva je svakako nesigurnost oko učešća u Evroligi", rekao je Mijailović.

Jedno od pitanja bilo je i zbog čega mlađi igrači ne dobijaju šansu u Partizanu. "Moj ugao gledanja je da je trener davao sve od sebe da utakmice dobija, kako bi rezultati bili u skladu sa očekivanjima koje klub ima. Nije bilo prostora za kaljenje mlađih. Ponosan sam što je Tristan Vukčević otišao iz Partizana u NBA. Tačno je da je rekao da nije uživao, ali nemam nikakvu dilemu u vezi pažnje koju mu je posvetio Obradović. Željko nikome nije uzeo minute, splet okolnosti je bio takav. Teški mečevi, povrede..."

Zastao je na kratko, pa nastavio. "U košarci možeš da radiš dvije stvari, da budeš klub koji se takmiči ili razvojni klub. Mlad igrač sanja da uđe u prvi tim, igra pred punom dvoranom, ne može klub da se podredi mladim igračima. Od kada sam došao u klub, doveli smo mnogo mladih igrača koji su dobili priliku i šansu. Sada je pitanje gdje su oni sad. Mega je razvojni klub koji se podredi jednom ili dvojici igrača koji odu u NBA, ali kod njih nema rezultatski imperativ. Mi smo takmičarska ekipa koja je podređena rezultatima."

Iznio je i jedna predlog.

"Košarkaški Savez Srbije mora da omogući Partizanu i Zvezdi da imaju B tim koji će igrati ABA 2 ligu ili bilo koju drugu ligu kako bi se razvijao i rastao. mi imamo stručni štab koji je među najboljih pet u Evropi, ne pričam samo o Željku. Ako takav stručni štab ne može da uradi više od urađenog, jasno je da mora da postoji razvojni klub. Jedan primjer je Studentski centar koji stvara igrače, ima i dobre rezultate, ali to nije rezultatski klub", zaključio je Mijailović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC