• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Manipulišu navijačima Partizana!" Ostoja Mijailović ljut zbog vrijeđanja: Da odlučimo, sport ili politika

Autor Dragan Šutvić

Predsednik Partizana osudio uvrede na utakmici crno-bijelih.

 Ostoja Mijailović hvali Vučića  Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Predsjednik KK Partizan Ostoja Mijailović oglasio se dan nakon meča protiv Olimpijakosa i oštro osudio vrijeđanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Uz to, osudio je i zvižduke Nikoli Milutinovu, bivšem košarkašu Partizana koji je izviždan i kome je dobacivano tokom ceremonije dodjele.

"Ni sam nisam siguran koliko puta sam govorio o tome da sam protivnik vrijeđanja bilo koga. Hale i stadioni su često mjesta gdje se iracionalno misli i ponaša, pa iz tog iracionalnog shvatanja često dolaze i reakcije koje nisu fer. Država Srbija od kad je na njenom čelu predsjednik Vučić, ulaže u sport više nego ikada i pruža sigurnost klubovima. To je činjenica", rekao je on za Sportal.

"Ne mogu da se otmem utisku da određene grupe manipulišu emocijama navijača i ponavljaju određenu mantru o tome da neko nekoga uništava i sputava. Tako stvaraju klimu da se po pravilu iz manjih grupa započne skandiranje koje onda još neki navijači prihvate. KK Partizan ima najbrojniju i najvjerniju publiku u Evropi. Iz toga proizlazi da su emocije koje se u dvorani osjete, veoma snažnog intenziteta i na tom nivou su, na žalost, veoma podložne da lako skrenu u smjeru koji nije ispravan prema drugima. Kao Klub, mi smo do sada apelovali mnogo puta, snimali video spotove i poruke u kojima smo pozivali da se emocije u svakom meču usmjere isključivo na ekipu a ne na vrijeđanje bilo koga. Mi svi zajedno, i klub i navijači moramo da se odlučimo čime hoćemo da se bavimo, sportom ili politikom. Naš izbor, kao Kluba je uvijek bio sport, ali manipulacija emocijama je čudo i jedna iskra često navede na potpuno pogrešan trag".

Mijailović je govorio i o neprijatnom dočeku priređenom Nikoli Milutinovu. "Tako smo sinoć imali i situaciju da io hale zviždi Nikoli Milutinovu, djetetu Partizana i reprezentativcu Srbije, jer su preko društvenih mreža pojedinci prepumpali komentare na neke njegove reakcije tokom prvog meča u Atini. Ljudi, na žalost mnogo brzo zaboravljaju dobra djela. I to je ono na čemu svi kao društvo moramo da radimo".

"KK Partizan će uskoro imati konferenciju za medije, pa ćemo i o ovome i o mnogim drugim važnim temama više govoriti", dodao je prvi čovjek crno-bijelih.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vucic peder

Ostoja cuti dok tebe nismo poceli prozivat . Ako ces da branis idu u pokitiku ko te ....

pop73

Da, a što tvoj rumeni se sinoć nije javno izvinio na konferenciji za novinare za sramotno skandiranje navijača prema predsjedniku. Nije i neće nikada. A zna reći razočarali smo naše vjerne navijače. A ti isti navijači, zvižde Milutinovu, a plješću gostima iz hr. A danas iz FK mole predsjednika za pomoć da uplate licencu da mogu igrati u evropi. Van svake pameti. Koje je to licemjerje.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC