• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad je najvažnije, Partizan nije pravi: Kola krenu nizbrdo, a nema ko da ih zaustavi

Autor Mladen Šolak

Partizan je još jednim bolnim porazom dodatno zakomplikovao svoj plasman u Top 10 fazu.

 Partizan igra loše kad je najpotrebnije Izvor: STARSPORT / Shutterstock Editorial / Profimedia

Još jednom pokazujući stare boljke, sa kojima se ne pravi uspjeh u Evroligi, Partizan je doživio jedan od najbolnijih poraza ove sezone i zakomplikovao sebi put ka Top 10 fazi. Imao je tim Željka Obradovića Olimpijakos "u šaci", vodio je 14, pa 13 razlike na kraju treće četvrtine, a onda je upao u rupu iz koje se nije izvukao do kraja utakmice.

U borbi protiv tradicionalno borbenog protivnika, koji uvijek ide "u meso", Partizanovi nosioci ostali su bez pobjede, fokusa, ali i snage. Iako je Željko Obradović poslije utakmice rekao da nije u pitanju potrošena energija, neizbježno je primijetiti da je Kevin Panter proveo na terenu 37 i po minuta (uz samo dva i po minuta odmora), da je Frenk Kaminski promašivao trojke u odlučujućoj fazi kada je na terenu proveo više od 34 minuta i kada je Pi-Džej Doužer gubio vjerovatno ključne lopte tokom svoja 32 i po minuta na terenu.

U duelima protiv čvrste odbrane Olimpijakosa, ti minuti su nepovratno oduzeli energiju crno-bijelim nosiocima i neizbježno su im oduzeli i koncentraciju. Fokusirana na fizičku igru i nerijetko košarkaški "katenaćo" stil, Olimpijakosova odbrana ponovo je demonstrirala pristup u kojem oduzimanjem igre protivniku stiče sebi prednost i ostavlja rivala sa manje rješenja. Uz nedovoljnu pomoć nosiocima sa Partizanove klupe, crno-bijeli nisu mogli da pobjede u takvoj igri. "Nismo imali doprinos sa klupe i ponovo smo došli u situaciju da sami sebe porazimo, ne znam koji put zaredom", rekao je poslije utakmice Željko Obradović.

Toni Kukoč je gledao meč iz prvog reda i ostao je iznenađen padom crno-bijelih u završnici, vidio je kako lopta teško sa polovine terena ulazi u reket, kako dodavanja postaju sve kompikovanija... "Kada napadate u posljednjim sekundama sa polovine terena, tada ne idete kroz petoricu, već kroz devetoricu igrača", slikovito je opisao legendarni Hrvat. I tako je i djelovalo kada su kola krenula nizbrdo, da je Partizanov put do koša uvijek teži od protivnikovog, da lopta ide dužim putem na polovinu protivnika... I da će najčešće Panter imati problema šta da uradi sa njom kada pređe grb na centru.

Zbog toga, Partizan je donekle ispustio kontrolu situacije iz svojih ruku u Evroligi i u posljednja dva kola moraće da pobijedi Albu i Valensiju, ali da se nada pobjedi Fenerbahčea nad Efesom. Jutro poslije Olimpijakosa, još je jak utisak da je do 10 minuta prije kraja malo ko pomišljao da će Partizan morati da pravi bilo kakvu kalkulaciju i računicu. I da bi uopšte mogao da izgubi. Međutim, dok se igra crno-bijelih urušavala, a Štark arena sve tiša do potpunog muka, Partizan je ostajao bez rješenja - i na terenu i na klupi, na kojoj je "Žoc" pokušavao sve i nije uspeo.

U fazi sezone u kojoj je svaka pobjeda kao od zlata, a svaki poraz duplo bolniji, crno-bijeli ne uspijevaju da povežu svoje redove u kontinuitetu i da uhvate zalet koji se od šampiona iščekuje već mesecima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC