• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan se oglasio o vrijeđanju Aleksandra Vučića

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Navijači Partizana pogrdno skandirali o predsjedniku Srbije, a JSD osudio takvo ponašanje.

 saopstenje jsd partizan o aleksandru vucicu Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana nisu uspjeli da savladaju Olimpijakos u 32. kolu Evrolige - nakon velikog preokreta poraženi su (74:69) od grčkog tima, a dan nakon meča oglasilo se JSD Partizan. Ne o samoj utakmici, već o događajima sa tribina Beogradske arene, koja je još jednom bila puna navijača.

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan osudilo je vrijeđanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tokom utakmice, a u saopštenju se navodi i da će u narednom peridou preduzeti sve neophodne korake kako bi stavili do znanja da ne podržavaju vrijeđanje intitucije predsjednika. Saopštenje JSD Partizan prenosimo u cijelosti: 

"Ovim putem želimo da oštro osudimo neprimjereno prozivanje predsjednika države Aleksandra Vučića. Ovi postupci ne samo da nanose štetu porodici Sportskog društva Partizan, već i Srbiji. Predanosti i angažovanja predsjednika Vučića u rješavanju brojnih izazova sa kojima se naša zemlja suočava, prosto je nemoguće ne primijetiti. Vrijeme i energija posvećeni su unapređenju svih segmenata društvenog života, što može da čini samo najrazvijenija i najodgovornija ličnost. Posebno je uočljiv proces napretka u oblasti sporta. Nikada ranije država nije tako značajno ulagala u sportske aktivnosti kao danas, što je za svaku pohvalu. Sportsko društvo Partizan će na redovnoj skupštini u aprilu mjesecu, preduzeti sve korake koji će jasno staviti do znanja da ne podržavamo vrijeđanje institucije predsjednika i Aleksandra Vučića lično, jer on nesebično pomaže naše klubove. Sportsko društvo Partizan, kao vlasnik cjelokupnog sportskog kompleksa na stadionu Partizana, preduzima sve neophodne korake kako bi riješilo nagomilane probleme iz prethodnog perioda. Naš cilj je izgradnja zdravih odnosa sa svima koji donose odluke, te se još jednom jasno distanciramo od pojedinaca koji neprimjereno prozivaju ličnost i instituciju predsjednika", navodi se u saopštenju JSD Partizan koje je potpisao generalni sekretar Željko Tanasković, nekadašnji odbojkaš.

Tanasković je svojevremeno osvojio bronzu na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. i srebro na Svjetskom prvenstvu u Japanu 1998. godine, a bio je i kapiten odbojkaške reprezentacije Jugoslavije. Početkom maja 2023. godine objavljeno je da JSD Partizan uvodi prinudnu upravu u fudbalski klub, a jedan od članova tog organa trebalo je da bude upravo Tanasković.

Čelnici fudbalskog kluba Milorad Vučelić i Miloš Vazura saopštili su tom prilikom da tim istupa iz JSD Partizan, a narednih dana pričalo se o novim promjenama i povratku u klub nekih od bivših fudbalera crno-bijelih. Takve promene nisu se dogodile, organ koji je JSD postavilo nije uspio da preuzme vođenje klubom, a Tanasković je ostao na mjestu generalnog direktora čitavog sportskog društva.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC