• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda i Partizan ne bi postojali bez države! Vučić o Obradovićevoj izjavi: Ovo je odvratan napad

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio o Partizanu i Crvenoj zvezdi i finansiranju najvećih srpskih klubova.

 Vučić o Obradovićevoj izjavi Izvor: TV Prva/screenshot

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na "TV Prva" gdje je komentarisao brojna politička pitanja u zemlji, a govorio je i o sinoćnjem "vječitom" derbiju Crvene zvezde i Partizana u Kupu Radivoja Koraća. Vučić nije gledao meč zbog toga što je imao važne sastanke u Minhenu, ali je reagovao na izjavu Željka Obradovića sa konferencije za medije.

Obradović je govorio o narativu da je Partizan "državni projekat" i istakao je da traži od ljudi iz kluba da objave sve podatke o finansiranju, na šta je Vučić rekao da će od ministra finansija Siniše Malog tražiti da javno objavi koliko su novca dobili "vječiti". Prema riječima Vučića, Crvena zvezda i Partizan ne bi postojali da nije države jer nijedan klub u Evropi ne dobija toliko novca od države.

"Ovo je odvratan napad na državu, ne samo od ovog čovjeka, nego i iz Crvene zvezde i Partizana. Ovdje je Bogom dano da budete protiv države. Kad postignete uspjeh, morate da kažete da je uprkos državi. Takve su i naše navijačke pjesme. Ništa ne bi bilo od Zvezde i Partizana da nema države. Možda jedan, ali možda nijedan klub u Evropi nema podršku kao Zvezda i Partizan", rekao je Vučić.

"Kada kažem od države, mislim o direktnom novcu, preko KSS, grada Beograda, preko Srbije, preko Telekoma, Nisa... Tako ni Ziđin ni Gazprom nisu došli jer ih je zvao neko iz Zvezde i Partizana, nego ih je zvala država. Plaćamo enormne sume novca. Dobijaju tri puta jeftinije halu Arena nego što je tržišna. Na to dodajte otplate, porez, pa privatnike kojima kažemo da podrže klub za koji i ne navijaju. kako se plati porez? Mi im damo pare, oni uplate. To neće da kažu narodu. E pošto ste tražili, sad ćete da dobijete. Svi zajedno. Znate li da Partizan ne bi igrao evropsku utakmicu osam godina u fudbalu da nije države. Pošteni su, pa kažu to. Potpuno bi propao klub, svaki put smo plaćali licencu, sedam ili osam, nemojte me držati za riječ. Zvezdi nismo platili 2014. godine i nisu igrali, poslije toga smo im platili četiri-pet puta. Što to ne kažete to ljudima? Hoćete da vam ja objasnim zašto? Zato što nemamo uređene odnose i privatne klubove i nemam snage za to i moram zato da trpim uvrede. Ne mogu da kažu da nas je pobijedio onaj drugi, čestitamo sportski, ponekad su krive sudije, ali i to je u podtekstu da je neko drugi kriv. Njima ne mogu ništa ni sudije nego mora neko drugi da naredi. Pošto su to tražili, rekao sam Siniši Malom da to sve spremi", dodao je Vučić i rekao da je "molio bankare da pomognu jednom klubu, iako navijaju za drugi klub".

"Najpopularnije je reći da si protiv države. Što je sramota uzeti pare od države? Volite da uzmete pare ispod žita i da je onaj drugi uvijek miljenik? To rade i jedni i drugi. Da ponovim - Zvezda i Partizan ne bi postojali bez države, da vas ne lažu. Od onih akcija za skupljanje poreza dinara nisu uplatili i to vam životom garantujem. Pogledao sam papire i dužni su šest miliona evra, a Zvezda 1,2 miliona evra poreza u košarci. Ja sam jedini koji smijem da se suprotstavim svima i kažem istinu narodu. Plaše se navijača i svih njih kada to kažu. I nikad niko neće da ima čiste račune, pokazaćemo sve brojke", kazao je Vučić i rekao da "ako neće državu, dobiće pravu cijenu za Arenu i neće više biti nikakvog finansiranja licenci".

Prema riječima predsjednika, Crvena zvezda i Partizan su u košarci u posljednjih nekoliko godina zajedno dobili oko 50 miliona evra, da bi podigli ugled Srbiji, ali "uvijek sluša kuknjavu" uprkos tome: "Niko iz Španije, Italije ili bilo koje druge zemlje nema toliko para od svoje države", zaključio je Vučić.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

Čekamo sad da se javi rumeni. Da vidimo sada njegov komentar. Hoće, al malo morgen...... Kada je Predsjednik države bio Tadić, inače veliki grobar, tada su htjeli da ugase KK Crvenu Zvezdu. Nema šta im nisu radili. A i FK CZ su urnisali. Pa kada su oni tada, mogli jednog Dragana Džajića strpati u zatvor, onda treba da bude sve jasno na šta su bili sve spremni. A, AV se izjašnjava kao navijač CZ i opet daje novac i njima i rumeni počne nešto da priča.

Čova Buraz

E moj dobri predsedniče, da je pravde i da si ti, kako te ovi bolesnici prozivaju, loš čovjek, p...r, i sve ostalo, ti bi sada ovaj kancer Srbije ugasio, jer je sad i bolesni crvenac ušao u sektaške priče... Pa oni imaju dobro skuplju ekipu od Zvezde već dvije godine... Da nije to onaj hvalisavac Mijailović našao pare na cesti... Biće da je ostalo u štekovima iza Velje i Mareta.... Zavrći im slavinu dok je vreme...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC