• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostoja Mijailović bez uvijanja: "A" licenca Evrolige za Partizan? Ne vjerujem u to !

Autor Mladen Šolak

Predsjednik Partizana bez okolišanja govorio o mogućnosti da crno-bijeli postanu učesnici Evrolige "na neodređeno".

 Ostoja Mijailović o A licenci Evrolige za Partizan Izvor: MN PRESS

Predsjednik KK Partizan Ostoja Mijailović rekao je u intervjuu za "Sport klub" da se ne nada dobijanju "A" licence Evrolige, već da vjeruje u višegodišnji dogovor kroz eventualnu "B" licencu. Prvi čovjek crno-bijelih nije okolišao, već je iskreno priznao da ne vidi interes 11 klubova vlasnika Evrolige da prime u svoje društvo nove članove, iz finansijskih razloga.

"Što se tiče 'A' licenca, ne vjerujem da će klubovi vlasnici Evrolige dijeliti licence. Ne vjerujem da će nam dati. Njih je 11, a Evroliga ima veliku vrijednost, što bi oni dijelili to? Više vjerujem u neku 'B' licencu na tri ili na pet godina. Onda pravimo poslovni plan na tri godine. Problem je što u ovom trenutku pravimo 'ad-hoc' planove. Naša skauting služba već pet mjeseci radi na pojačanjima pod uslovom da igramo Evroligu. A, šta ako ne budemo igrali? Šta sa igračima koji su pod jakim ugovorima? Vi možete da prihodujete od Evrolige, ne od Evrokupa", rekao je Mijailović.

Predsjednik Partizana objasnio je prirodu kontakta kluba koji vodi sa predstavnicima najjačeg takmičenja. "Nismo imali sastanak, već smo imali prezentaciju. Ljudi u Evroligi su prezadovoljnim onim što smo pokazali i šta radimo, borimo se. Mislim da dok je ovaj broj klubova da će jako teko davati bilo kakvu licencu... one tamo sezone postoji nagovještaj da će Evroliga da se proširi, tu se otvara mogućnost za pregovore... da li je to A, B licenca, dvije godine, nije važno".

KK Partizan vratio se u Evroligu 2022. godine i u toku je ABA plej-of u kojem brani "jadransku" titulu, na osnovu koje je ove sezone nastupao u društvu najboljih. U ovom trenutku izvjesno je da će Evroliga dati pozivnicu ABA šampionu i za sezonu 2024/25, a nazire se da će ponovo biti mjesta i za Partizan i za Crvenu zvezdu, mada to još nije bilo zvanično potvrđeno.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC