• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanov budžet među osam u Evroligi! Ostoja Mijailović o finansijama crno-bijelih

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Predsjednik crno-bijelih govorio o finansijama kluba

 Ostoja Mijailović o budžetu Partizana Izvor: Dušan Milenković/ATA images

Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović otkrio je da su crno-bijeli ove sezone budžet kakav je formiralo i osam najboljih klubova u Evropi.  "Ova sezona je specifična zbog naše želje da dovedemo Mirotića, bio je jedan koncept, a onda je promijenjen koncept u minut do 12, a tržište je bilo prazno", rekao je prvi čovjek crno-bijelih za "Sport klub".

Upitan i za evropske gigante koji su "sa druge strane", Mijailović je uzvratio: "Nije naš budžet ove sezone daleko manji".

"Znate li koji je porez u Španiji? između 45 i 50 odsto. A, znate koliki je kod nas porez na igrače? Između 12 i 15 odsto. Naš neto budžet je u sigurno osam ekipa. Govorim o neto budžetu, ne o bruto. Iz bruto budžeta plaćate poreze i to zavisi od zakonske regulative zemlje u kojoj se takmičite. U Grčkoj je porez 40 odsto, u Monaku je nula i kod njih je bruto budžet ujedno i neto. Ponavljam, moraju da se izvuku neto budžeti, da biste znali koliki su budžeti i u tome je suština."

Vratio se potom Mijailović na razgovor o Mirotiću. "Armani je doveo Mirotića, pa Nepijera, tu je i Etore Mesina, koji nije jeftin trener, ima par evro-titula, pa drugu godinu zaredom igraju užasnu sezonu. Ja našim ljudima u klubu na ovu sezonu i ove rezultate neću ništa negativno reći, ne možete reći ništa negativno... Moramo da uradimo bolji i kvalitetniji skauting, ali to nije garancija da će sljedeće godine biti bolje."

"Sa druge strane, kada dođe takva situacija i kada izgubite utakmicu u Pireju greškom sudije ili nekako, uđete sa dvije negativne stvari u sezonu, sve ostalo je posljedica, povrede jednog, drugog igrača, problem jedan, drugi peti, sve su to posljedice."

(MONDO - M. Š.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC