• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ludnica! Jokić dobio u posljednjoj sekundi: Gubio 20 razlike, ali tripl-dabl Srbin i Marej su zvijeri!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Potpuno luda utakmica Denvera i Lejkersa i koš za pobjedu Mareja u posljednjoj sekundi.

 Denver pobijedio Lejkerse košem u posljednjoj sekundi Izvor: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Denver je pobijedio LA Lejkerse 101:99 košem u posljednjoj sekundi Džamala Mareja, i to preko Entonija Dejvisa! Bio je Marej najgori igrač Nagetsa sve do posljednje četvrtine, šutirao je 5/19 (!), a onda se razgoropadio kada je bilo najvažnije i pomogao je da još jedna sjajna partija Nikole Jokića ne ode u zaborav.

Vodili su Lejkersi 20 razlike, imali su prednost praktično 48 minuta, ali je Marej pokazao da je majstor za teške šuteve. I poslije još jednog takvog, skočio je odmah ka njemu da proslavi i Jokić, koji je odlično postavio napad. Ali, nije samo to, Jokić je i na ovom susretu imao tripl-dabl učinak od 27 poena, 20 skokova i 10 asistencija, međutim njegova snaga je i u tome što je znao "kada da se skloni" u završnici nakon što je vidio da je Marej ušao u plej-of mod.


Postigao je Marej važne poene sa slobodnih bacanja i ubacio je dvije teške dvojke, dok je vrlo bitnu trojku za 95:95 ubacio i Porter, kada Denver čak nije dobro ni postavio napad. S druge strane Lejkerse je u posljednjoj četvrtini potpuno vukao Džejms jer je Dejvis imao četiri faula i zbog duela sa Jokićem nije mogao da stoji na nogama, ali će "Kralj" na neki način biti i tragičar jer je promašio otvorenu trojku prije nego što će Marej dobiti posljednji napad. Progoniće ga dugo, pošto ovom pobjedom Denver bilježi deseto uzastopno slavlje nad Lejkersima i ide na 2:0 u seriji pred selidbu u Los Anđeles.

"Meč-viner" Marej je susret na kraju završio sa 22 poena, Porter je dodao 22 i devet skokova, dok je Gordon imao 14 poena i sedam skokova. Važnu rolu u posljednjoj dionici imao je i Kristijan Braun sa 10 poena, ali je Nagetsima definitivno potrebna veća pomoć s klupe za dalje.


Što se tiče Lejkersa, Dejvis je imao 32 poena (14/19) i 11 skokova, Lebron Džejms je imao 26 poena, 12 asistencija i osam skokova, dok je Danđelo Rasel dodao još 23 poena. Svi ostali bili su ispodprosječni.

Naredni meč igra se u noći četvrtak na petak od 4.00.

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC