• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je Marko Cvetković, novi trener Igokee? Kao igrač vodio Zdravlje do istorijskog uspjeha, trojkom srušio evroligaša!

Autor Dragan Šutvić

Priča o Marku Cvetkoviću, novom strategu Aleksandrovčana.

 Ko je Marko Cvetković novi trener Igokee  Izvor: MN PRESS

Igokea m:tel se rastala ovog četvrtka sa dosadašnjim trenerom Vladimirom Jovanovićem, koji je na kormilu bio od januara prošle godine.

Klub iz Aleksandrovca je u saopštenju istakao i ko ga mijenja na kormilu – biće to Jovanovićev dosadašnji pomoćnik Marko Cvetković.

Igračka karijera Marka Cvetkovića, rođenog 1977. godine u Nišu, trajala je od 1995. do 2012. godine. U rodnom gradu je i počeo i završio karijeru. Prve seniorske mečeve odigrao je u Viner Brokeru, a posljednje u Konstantinu.

U međuvremenu, branio je boje Sloge iz Kraljeva, Zdravlja, Vojvodine, Spartaka, OKK Beograd, Crvene zvezde i Ergonoma, još jednog niškog kluba. Internacionalno iskustvo sticao je u Mađarskoj i Bugarskoj, nastupajući za Niređhazu i Lukoil.

Izvor: MN PRESS

Posebno se pamti period iz leskovačkog kluba, za koji je nastupao od 1999. do 2002. godine. U tom periodu, najveći uspjeh Zdravlja bio je plasman u finale Kupa Savezne Republike Jugoslavije.

Na četvrtfinalnom turniru u Čačku, Zdravlje je priredilo senzaciju eliminisavši podgoričku Budućnost, tada učesnika Evrolige. Leskovčani su trijumfovali rezultatom 88:86, a trojku vrijednu pobjede postigao je upravo Marko Cvetković dvije sekunde prije kraja meča.

Finalni turnir igran je u Leskovcu, a Zdravlje je pred domaćom publikom u polufinalu, rezultatom 87:84, savladalo beogradski Radnički. U finalu je, ipak, branilac trofeja Partizan bio nepremostiva prepreka (79:66).

Izvor: MN PRESS

Nakon što je 2012. godine okačio patike o klin, posvetio se trenerskom poslu, pa je tako prvo radio kao pomoćnik u Konstantinu, a zatim u par navrata i kao glavni trener. Bio je i strateg slovačke Handlove, te Napretka Junior iz Kruševca, a pomoćni trener Igokee m:tel postao je u junu 2022. godine.

Prvo je u klubu iz Aleksandrovca asistirao Draganu Bajiću, a potom i Jovanoviću kojem je bio pomoćnik i u reprezentaciji Srbije, na Evropskom prvenstvu B divizije za igrače do 20 godina, koje se 2022. godine održalo u Tbilisiju. Srbija je tada bez poraza (7-0) stigla do titule.

Na klupi Igokee m:tel Marko Cvetković će debitovati u subotu (27. april), kada će u Laktaše stići Široki, u okviru petog kola Lige 6.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC