• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkaški divovi krunisani u Beogradu! Liga šampiona u Arenu donijela nagrade - uručene su najvećima

FIBA Liga šampiona u glavnom gradu Srbije uručila individualna priznanja. Dvojica velikana među glavnim laureatima.

 FIBA Liga šampiona nagrade za najbolje Izvor: MN PRESS

Grk Vasilis Spanulis, trener Peristerija, proglašen je za najboljeg šefa struke u FIBA Ligi šampiona za sezonu 2023/24. Dan nakon što je tim legendarnog grčkog košarkaša izgubio u polufinalu protiv Tenerifa u Beogradskoj areni, on je dobio prestižno priznanje, koje će mu biti dodatni stimulans na početku trenerske karijere. Sjajno je to što je Spanulis dobio nagradu u gradu u kojem je ostvario i ogroman uspjeh sa reprezentacijom Grčke, kada je 2005. baš u Beogradskoj areni postao prvak Eurobasketa.

Na ceremoniji u Begradu, uz Spanulisa (41) nagrađen je i neuništivi plejmejker Tenerifa, Brazilac Marselinjo Uertas, koji je dobio priznanje za najkorisnijeg igrača takmičenja ove sezone. On je u polufinalu ubacio čak 27 poena, uz devet skokova i sedam asistencija - i sve to pred svoj 41. rođendan u maju.

Sjajni Brazilac počeo je profesionalnu karijeru prije skoro četvrt vijeka, 2001. godine, a u Evropi je od 2004. igrao za Huventus, Bilbao, Fortitudo, Baskoniju, Barselonu... U veteranskim godinama otišao je u NBA ligu i tamo igrao za Lejkerse od 2015. do 2017. godine, poslije čega se vratio u Evroligu, opet zaigrao za Baskoniju. Dok se iščekivao kraj karijere, 2019. godine zaigrao je za Tenerife i postao legenda tog kluba, jer je već 2022. osvojio FIBA Ligu šampiona, dva puta i FIBA Interkontinentalni kup (2020. čak kao MVP)...

Narednu šansu da Marselinjo trijumfuje sa Tenerifama biće u nedjelju od 20 časova, u finalu protiv Unikahe u Beogradskoj areni.

Na svečanosti u Beogradu proglašena je i idealna petorka takmičenja - Marselinjo Uertas (Tenerife), Džo Reglend (Peristeri), Kendrik Peri (Unikaha), Dejvid Kraviš (Unikaha), Ostin Vajli (Tofaš Bursa).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC