• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Embide, šta napriča to o Jokiću!? Optužio ga da ima bolji tim, a njemu dovodili zvijezde

Džoel Embid baš teško podnosi poraz, sad je umislio da Nikola Jokić godinama ima bolji tim.

 Embid o razlozima poraza od Niksa Izvor: YouTube/Bleacher Report/Screenshot

Aktuelni MVP Džoel Embid (30) nije uspio da ni u svojoj desetoj sezoni u NBA ligi stigne do konferencijskog finala. Istina, Embid je imao povredu koja ga je "izbacila" iz ritma pred plej-of, ali ni u njemu se nije proslavio što su iskoristili Njujork Niksi da bi slavili 4:2 u seriji i tako zakazali polufinale sa Indijanom.

Imao je Embid odlične brojke i prethodne noći, postigao je 39 poena i imao 13 skokova, ali je ponovo šutirao ispod 50 odsto, dok posebno "bode oči" podatak da je u posljednjoj dionici bio vrlo slab. Tokom čitave serije šutirao je samo 23,1 odsto iz igre u četvrtoj četvrtini, dok je pogađao i svaku desetu trojku. Jednostavno, tako ne igra MVP, međutim ako pitate Embida šta je problem, optužiće da nema dovoljno dobar tim!?

Iako uz sebe ima Ol-star igrača Tajrisa Maksija, kao i Tobajasa Herisa, Roberta Kovingtona, Badija Hilda, Ubrea Džuniora i veterane kao što su Nikola Batum i Kajl Lauri, tokom prethodnih godina i Džejmsa Hardena, Džimija Batlera ili Bena Simonsa, sada Embid tvrdi da je problem što se tim "prečesto mijenjao".

"Hajde samo da pogledamo prošlogodišnjeg šampiona, Denver. Džamal Marej i Nikola Jokić su zajedno u timu koliko, oko osam godina? Pogledajte i druge timove, poput Golden Stejta, gdje je jezgro tima dugo zajedno. Ne pamtim ni ja kada je posljednji put sastavljen tim koji je uspio poslije samo godinu dana", pokušao je da pronađe alibi Džoel Embid, a na pitanje da li treba da se još jednom nešto mijenja, rekao je da to "nije njegov posao".

Niks - Filadelfija
Izvor: Youtube/NBA

"Svaka godina je bila ista - jedna osoba dođe i onda je nema sljedeće sezone. Sada je drugačije, Maksi je napravio iskorak i bio sjajan cijele godine. Jedan od deset najboljih igrača ove sezone. Sada smo konačno mogli da gradimo tim oko tako mladog igrača. Tu smo mi stariji, a imamo i dosta prostora u seleri kepu. Jedna od najvećih stvari kada se pobeđuje, pogledajte ostale koji su osvajali, nisu sastavili tim za jednu sezonu sa nadom da će im to uspjeti. Ovo je put kojim treba da idemo, želimo da napravimo dobar tim i dodajemo kvalitetne igrače i idemo dalje", poručio je novopečeni Amerikanac.

Prema riječima Embida, veliki prostor u seleri kepu omogućava da Filadelfija dovede još neke opasne igrače, a vidjećemo da li će to biti u skladu sa njegovim najavama, pošto se spekuliše i da hoće da ide iz Siksersa. Za sada, najavljuje ostanak, ali ko zna šta može da se promijeni do jeseni.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC