• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On se neće vraćati ove sezone! Zvezdin trener saopštio loše vijesti u Pioniru

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Janis Sferopulos otkrio detalje teške povrede svog važnog košarkaša

 adam hanga zavrsio sezonu rekao janis sferopulos Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda Meridianbet/MN Press

Poslije pobjede protiv Mege u prvoj utakmici polufinala ABA lige, trener Crvene zvezde Meridianbet Janis Sferopulos otkrio je lošu vijest. Adam Hanga je teško povrijeđen i zbog loma šake neće više igrati ove sezone.

"Imamo skoro 'puni' roster, jer nikad ove sezone nećemo igrati u punom sastavu, tako će se i završiti. Hanga se neće vraćati do kraja sezone i nikad nećemo imati puni 'roster'. Sa druge strane, sada imamo više prostora da treniramo, da odmorimo neke igrače i damo im šansu da uđu u ritam poslije povreda i mislim da možemo da igramo mnogo bolje", kazao je Sferopulos poslije trijumfa od 30 razlike.

Adam Hanga imao je ove sezone važnu ulogu u crveno-bijelom timu nakon dolaska iz Reala, "pokrivao" je i poziciju plejmejkera kada su bili povrijeđeni Teodosić, Jago i Nedović, a povrijedio se sredinom aprila, na treningu crveno-bijelih.

Adam Hanga potpisao je prošlog ljeta dvogodišnji ugovor sa Zvezdom i on će važiti i za sljedeću sezonu. Do tada, mađarski veteran (35) oporavljaće se i i ostaje da se vidi da li će biti dio "rostera" i nakon ljeta.

U takmičarskoj 2023/24, Hanga je u ABA ligi prosječno postizao po 6,3 poena, a u Evroligi osam poena po meču. Bez njega, Sferopulosov tim je bez većih problema savladao mladi, ali i takođe oslabljeni sastav Marka Baraća, koji nije bio u stanju da se ravnopravno suprotstavi favoritu pred 6.200 gledalaca u "Pioniru".

"Prije priče o utakmici - najdublje saučešće"

Izvor: MN PRESS

"Prije nego što počnem da pričam o utakmici, dozvolite mi da uputim najdublje saučešće porodicama koje su izgubile djecu prošle godine. Nisam bio u zemlji, ali kada sam pročitao bilo je razarajuće i mogu da zamislim kako im je sada. Još jednom, šaljem im najdublje saučešće", rekao je Sferopulos na početku obraćanja.

Potom je poslao poruku povrijeđenom beku Mege, Stefanu Miljenoviću, koji je iznet sa terena u petak. "Hoću da poželim sve najbolje Miljenoviću, zbog povrede i želim mu da povreda ostavi što manje posljedica na njemu".

"Kada je u pitanju utakmica, bili smo ozbiljni, fokusirani, igrali smo dobro i napadački i odbrambeno i idemo dalje. Ovo je pobjeda samo za 1-0, nije bitna razlika od poena ili 30 poena, očekuje nas važna utakmica u utorak, u njihovom domu", završio je Sferopulos.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

04:27
Adam Hanga
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC