• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Nedović zaplakao! "Pamtim Crvenu zvezdu iz teških dana, bio sam tu"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nemanja Nedović sa dosta emocija pričao je o tituli Crvene zvezde.

 Nemanja Nedović zaplakao zbog titule Izvor: Printscreen/Arena Sport

Vratio se Nemanja Nedović u Crvenu zvezdu u julu 2022. godine i u svojoj drugoj sezoni uspio je da ostvari ono o čemu je sanjao kada je odrastao u crveno-bijelom dresu - da osvoji titulu u ABA ligi. Sa svojim matičnim timom je savladao Partizan u finalnoj seriji i to u tri utakmice, čime je ostvario uspjeh koji mu siguno najviše znači u karijeri, uz poštovanje prema osvajanju Evrokupa sa Unlkahom.

Po završetku susreta, prilikom izlaska iz "Arene" on je stao pred novinare. Na opasku Nebojše Ilića "da je vrijeme da on stane, pošto je poslije 10 godina riješio meč i dao dva slobodna bacanja", reagovao je sa osmijehom, pa je prišao kamerama. "Prelijep je osjećaj. Zamišljao sam i u toku dana kako bi bilo, ovo je mnogo bolje", počeo je Nedović.

Dok je Zvezdin Branko Lazić postavljao konačan rezultat sa linije penala i primao čestitke od Bogdana Diklića, Nedović je na klupi sjedio i oči su mu bile pune suza, moglo je to da se vidi u dvorani. "Dosta emocija je bilo. Baš dugo ovo čekam, bio sam u klubu kada je bilo jako teško. Sada da osvojim prvu ABA ligu, jako je posebno. Zbog toga sam se malo rastužio. Ali, lijepo ću proslaviti sa ekipom i biću srećan."

Priznao je da je mislio da će serija da traje duže, tačnije da se neće završiti u tri meča. "Nisam očekivao, ali smo vjerovali. Kada smo vidjeli početak utakmice rekao sam saigračima u svlačionici da imam osjećaj da oni ne vjeruju da mogu da pobijede. Da smo blizu, da budemo solidni, da ne pravimo greške, da odigramo pametno, da čitamo igru. Nije ovo bio meč ko ima više snage, ko je bolji šuter, ko je jači, nego jednostavno kao šah. Taktička utakmica."

Jasno je bilo i kome posvećuje titulu. "Porodici naravno, mojoj ćerki Taliji. I svim navijačima Zvezde, oni koji me prate od tih mlađih dana, znaju koliko mi je ovo bilo bitno. Žao mi je što nisam osvojio prve godine kada sam se vratio, sa malim zakašnjenjem. Nadam se da su sada srećni."

Zvezda je sa ovim trofejem obezbijedila i učešće u Evroligi naredne sezone. Nemanja će biti tu. "Zvezda je moj klub, imam ugovor još godinu dana, Nadam se da ćemo imati još više uspjeha sljedeće sezone."

Za kraj je bio u pitan i koju će pjesmu naručiti na proslavi uspjeha. "Ufff, nemam pojma. Možda od, kako se zove, 'Dušmani hoće da nas unište'. Kako se zove? Ne znam, ne mogu da se sjetim, ali biće ta", završio je sa osmijehom.

Nemanja Nedović došao je u Crvenu zvezdu 2005. godine kada je imao 15 godina, bio je njen najveći talenat i ljubimac navijača još u tinejdžerskim danima, a klub je napustio poslije turbulentne saradnje sa Svetislavom Karijem Pešićem 2012. godine. Deset godina kasnije, vratio se u Zvezdu iz Panatinaikosa da uradi ono što nije uspio kao klinac. I posle dva osvojena Kupa Radivoja Koraća i osvajanja Superlige Srbije, ovog proljeća je podigao i glavnu nagradu na ovim prostorima - titulu ABA lige koja izvjesno donosi mjesto u Evroligi sljedeće sezone.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC