• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osvojio Evroligu, pa udario na Dejana Radonjića: Još nije oprostio bivšem treneru Crvene zvezde!

Autor Dušan Ninković

Litvanski košarkaš Marius Grigonis nije u dobrim odnosima sa Dejanom Radonjićem.

 KK Panatinaikos Marius Grigonis proziva Dejana Radonjića Izvor: MN PRESS

Košarkaši Panatinaikosa osvojili su Evroligu na Fajnal-foru u Berlinu, a litvanski košarkaš Marius Grigonis iskoristio je taj uspjeh da "pecne" nekadašnjeg trenera Crvene zvezde. Dejan Radonjić, koji je prethodne sezone predvodio grčki klub, našao se na udaru Mariusa Grigonisa koji očigledno nimalo ne cijeni trenerske kvalitete Crnogorca koji je sa Zvezdom dominirao regionalnom košarkom.

Dane nakon slavlja u Evroligi iskoristio je za ironičan komentar na račun Dejana Radonjića, uz napomenu da je to najbolji trener sa kojim je radio. Litvanski košarkaš i crnogorski trener nisu bili u sjajnim odnosima dok su sarađivali u Panatinaikosu, ali djelovalo je da je Grigonis prešao preko toga nakon što je ostao u klubu i produžio ugovor tokom ove sezone.

"Ja samo želim da pozdravim Dejana Radonjića. On je moj omiljeni trener, samo želim da mu čestitam zbog toga što je bio u pravu. Hvala ti", rekao je Maris Grigonis nakon što je sa Panatinaikosom osvojio Evroligu. 

Grigonis je tokom sezone prosječno bilježio 9,1 poen, 2,7 skokova i 1,3 asistenciju na mečevima Evrolige. U timu Ergina Atamana imao je ulogu i na Fajnal-foru u Berlinu, ali daleko više u polufinalnom meču. Protiv Fenerbahčea je odigrao preko 17 minuta i postigao šest poena, uz jedan skok i tri asistencije. Na finalnom susretu protiv Reala nije se upisao u strijelce za malo manje od sedam minuta na parketu.

Izvor: MN PRESS

Litvanski košarkaš jedan je od rijetkih koji su nastupali za tim Ergina Atamana, a da su i prethodne sezone biti dio grčkog kluba. Nekadašnji košarkaš Albe, Žalgirisa i CSKA iz Moskve stigao je u Panatinaikos u ljeto 2022. godine, ali kod Dejana Radonjića nije imao veliku ulogu.

Grigonis je i ranije tokom sezone imao komentare na Radonjićev račun.

"Prošli put smo od njih izgubili sa više od 20 razlike, sve je u načinu na koji smo sada igrali, bili smo više kao tim. Drugačiji je bio osjećaj na terenu. Šteta je već načinjena i ima mnogo stvari na kojima moramo da radimo i nemamo mnogo vremena, tako je kako je. Ne možemo da odustanemo, ima još mnogo mečeva. Ako bih pričao o svojoj situaciji, trebalo bi nam cijelo veče. U klubu sam još uvijek i neću da pričam o Radonjiću niti da prepričavam šta je uradio i rekao. To je unutar kluba", rekao je poslije poraza od Olimpijakosa.

Desetak dana kasnije ponovo je "pecnuo" - ovog puta još oštrije. "Neće se svimа svidjeti ovo što ću reći, ali promjena trenera je definitivno sve promijenila. U početku, nismo imali trenera tako da je bilo teško za nas da funkcionišemo kao tim", rekao je Grigonis o treneru koji je tek nekoliko mjeseci predvodio grčki tim, na početku prethodne sezone.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC