• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Naneli se branio, svako bi to uradio!" Jedini svjedok skandala: Lazarević htio da ga uhvati za vrat

Košarkaš Partizana Džejlin Smit bio je prisutan tokom sukoba Stefana Lazarevića i Džejmsa Nanelija.

 Džejlin Smit o sukobu Nanelija i Lazarevića Izvor: MN PRESS

Finale ABA lige između Crvene zvezde i Partizana obilježio je veliki skandal - tuča između Stefana Lazarevića i Džejmsa Nanelija! Incident se dogodio između šuterskih treninga dva tima u Beogradskoj areni, nekoliko sati pred treći meč finala. Jedini svjedok tog događaja bio je hrvatski reprezentativac Džejlin Smit.

Morao je i plejmejker Partizana da posjeti policijsku stanicu, gdje je ispričao svoju verziju dešavanja na hodnicima Arene, a sada se još jednom prisjetio svega. Ovog puta u intervjuu Džejlin Smit je govorio o tome da je sukob započeo Stefan Lazarević, kao i da smatra da bi se svako branio na način koji je iskoristio Džejms Naneli.

"Džejms i ja smo se vraćali sa šuterskog treninga i Lazarević je izašao, prišao nam. Nije mu bilo pravo zbog onoga što je Džejms uradio u drugoj utakmici. Čak i tri-četiri dana kasnije Stefan je očigledno bio pod uticajem tog događaja. Pričali su o tome, a onda je probao da ga uhvati za vrat na isti način, poslije čega je Džejms instiktivno reagovao i udario ga. Vjerujem da bi svako u takvoj situaciji reagovao isto. Iz tog razloga smatram da se Džejms samo branio. Sve ostalo se vidjelo na video klipu. Na snimku se jedino ne vidi taj momenat kada Stefan kreće da hvata Džejmsa za vrat, poslije čega je uslijedio udarac", rekao je reprezentativac Hrvatske za MozzartSport.

Podsjećamo, sukob Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića počeo je nekoliko dana ranije, kada je američki košarkaš izveo nesportski potez na drugoj utakmici finalne serije. U finišu meča je uhvatio za vrat igrača Crvene zvezde, pa je Lazarević navodno želio da se objasne nekoliko dana kasnije.

Tada je incident prerastao u ozbiljniji sukob, a Stefan Lazarević je zadobio lakše telesne povrede i morao je da posjeti ljekara zbog posjekotine na licu. Trener Željko Obradović odlučio je da ostavi Džejmsa Nanelija van tima za taj meč, ali i za cjelokupnu Superligu Srbije. Sa druge strane, Lazarević nije igrao treći meč finala zbog povrede koju mu je nanio igrač Partizana.

Obojica igrača kažnjeni su na isti način od strane ABA lige. Ukoliko ostanu u timovima koji igraju regionalno takmičenje biće suspendovani za prva tri meča naredne sezone, a moraju i da plate po 20.000 evra zbog incidenta u kojem su učestvovali pred posljednji meč ABa lige za sezonu 2023/24.

(Mozzartsport/MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC