• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rekli su mi da se Zvezda vraća!" Košarkaš Partizana: Nije bilo jasno, čekao sam da mi neko javi

Bek Džejlin Smit je u odličnoj formi završio sezonu koja će ostati obilježena mrljom zbog dešavanja na drugom meču finala.

 Džejlin Smit o prekidu utakmice Partizan Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Košarkaška sezona u Srbiji završena je onako kako ljubitelji sporta nisu željeli - ružnim scenama iz Beogradske arene, gdje je Partizan bio domaćin Crvenoj zvezdi u drugoj utakmici finalne serije domaćeg šampionata. Zbog uvreda sa tribina i ubacivanja predmeta u teren igrači Zvezde napustili su teren, kasnije su to uradile sudije, a na kraju i igrači Partizana. Na parket Arene su se vratili samo arbitri i Zvezdini košarkaši, pa je službenim rezultatom odlučen šampion.

Dešavanja iz finalne serije ostavila su jak utisak na reprezentativca Hrvatske Džejlina Smita, košarkaša Partizana tokom prethodnih pola godine. Iskusni plejmejker u veoma kratkom roku bio je svjedok dva incidenta - prvo tuče Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića na hodnicima Arene, a zatim i prekinutog meča finala u istoj dvorani. Poraza od Zvezde u finalnoj seriji prisjetio se u intervjuu.

"Nikada nisam tako nešto doživio, ni vidio. Znam da su navijači govorili to što su govorili, ali poslije svega što se dogodilo niko nije znao hoće li se utakmica nastaviti ili ne... Baš nikada nisam doživio ništa slično, pa ne znam ni kako da objasnim sve to što se desilo", rekao je Džejlin Smit za Mozzart Sport.

Džejlin je jedan od rijetkih košarkaša Partizana koji nije napustio Arenu odmah nakon sastanka u svlačionici. Ostao je u hali, čak je i primijećen u razgovoru sa Trejom Tompkinsom na parketu, u trenucima kada je svima postalo jasno da Partizan neće igrati košarku nakon prekida.

"Bio sam zbunjen, iskreno. Izašao sam u civilu. Onda su mi prišli i rekli mi da ostanem, ali veći dio ekipe je već otišao svojim kućama. Tada sam pitao šta se dešava i objasnili su mi da se Zvezda vraća na teren, da se utakmica nastavlja. Ništa mi nije bilo jasno. Izašao sam na parket, vidio da su i sudije tu. Morao sam da se vratim u svlačionicu, ali tada sam shvatio da se niko neće vratiti da igra utakmicu. Poslije toga sam i ja otišao, jer nisam znao šta mogu da učinim", ispričao je bivši košarkaš Albe i Virtusa.

Po riječima Džejlina Smita, bio je spreman da igra košarku i kasnije te večeri, samo da mu je neko javio da treba da se pojavi u Beogradskoj areni. "Kada sam otišao kući, čekao sam nekog da mi se javi, da mi kaže da se vratim nazad u Arenu da završimo utakmicu, da igramo ponoćnu košarku. I dalje ne shvatam šta je bila svrha svega što se dogodilo. Potpuno je ludo", ispričao je doskorašnji plej Partizana.

Na kraju, niko od košarkaša Partizana nije kročio na teren kada su sudije dale znak za to. Direktor takmičenja Aleksandar Grujin sutradan je registrovao meč službenim rezultatom u korist Crvene zvezde, a nekoliko sati kasnije crveno-bijeli su u hali "Aleksandar Nikolić" organizovali ceremoniju dodjele pehara.

(MozzartSport/MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC