• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stefan Jović se oprostio od reprezentacije! Osvojio četiri medalje, a za Srbiju igrao najbolje!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iskusni plejmejker Stefan Jović više neće nositi dres reprezentacije Srbije.

 Stefan Jović više neće nositi dres reprezentacije Srbije Izvor: Kurir/Dado Đilas

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić saopštio je širi spisak igrača na koje računa za Olimpijske igre u Parizu, a u timu će se naći i najbolji igrač NBA lige Nikola Jokić. Sa druge strane, na spisku od 16 košarkaša nema Stefana Jovića koji je prethodnih godina bio redovan na svim okupljanjima nacionalnog tima.

Kako saznaje "SportKlub", Stefan Jović (33) je odlučio da završi reprezentativnu karijeru! Razlog za to su vjerovatno naporne sezone koje ima na klupskom planu, ali i povrede koje ga prate kroz veći dio karijere i koje su ga spriječile da igra na daleko višem nivou nego što je to bio slučaj prethodnih godina.

Jović je sa srpskom selekcijom osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru 2016, srebrne medalje na Mundobasketu 2014. u Španiji i 2023. na Filipinima, srebrnu medalju na Evrobasketu 2017. godine u Turskoj. Jović je 2013. godine bio član reprezentacije Srbije na Mediteranskim igrama kad je osvojena srebrna medalja, godinu dana kasnije bio je član ekipe koja je osvojila bronzu na Univerzijadi.

Na klupskom nivou Jović je branio boje Sloge iz Kraljeva, Radničkog iz Kragujevca, Crvene zvezde, Bajerna iz Minhena, Himkija, Panatinaikosa, Saragose i Valensije. Ugovor za sezonu koja je na izmaku potpisao je nakon Mundobasketa na Filipinima, gdje je pružao sjajne partije u dresu Srbije i pokazao da je jedan od igrača koji uvek daje maksimum u dresu nacionalnog tima. Tada nismo bili svjesni da je osvajanje srebrne medalje i Stefanov oproštaj od dresa Srbije.

(SportKlub/MONDO/D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC